White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wolves In The Throne Room – Primordial Arcana

Leestijd: 2 minuten

Als je een fan bent van post-black metal of Cascadian black metal, dan zal Wolves in the Throne Room geen onbekende voor je zijn. Voorganger Thrice Woven stamt ondertussen al weer uit 2017, dus het werd weer eens tijd voor een nieuwe WIITR plaat. Overigens was Thrice Woven een prima plaat in muzikaal opzicht, maar qua productie en mastering had ik wat meer verwacht. Het album klonk bij flarden wat wollig en met name de drums hadden sprankelender gemogen. Daarom is het de vraag wat Wolves In The Throneroom gaat doen op Primordial Arcana.

Line-up

De band bestaat vandaag de dag nog altijd uit de broers Weaver, ditmaal aangevuld met gitarist Kody Keyworth en bassist Galen Baudhuin die de band ook al tijdens liveoptredens uit de brand hielp. Ten opzichte van de voorganger heeft Keyworth ook meegeschreven aan de nummers, maar qua resultaat heeft dit niets veranderd aan de muziek van Wolves in the Throne Room. Om eerlijk te zijn is Primordial Arcana een plaat geworden die in het verlengde ligt van zijn voorganger alleen dan vele malen beter geproduceerd en gemasterd (wat de band weer zelf heeft gedaan in hun eigen Owl Lodge Studios).

Sferisch en melodieus

Even het outro Eostre niet meegerekend, slingert de band zeven lange tracks de wereld in die weer bol staan van sferische synthklanken en melodieuze doch ijzige gitaariffs. De screams liggen deze keer wat laid-back in de eindmix, waardoor de instrumenten zeer goed te horen zijn. Van de wollige productie van Thrice Woven is dus geen sprake meer. En dat is eigenlijk ook de reden dat Primordial Arcana een album is geworden dat lekker weg luistert. Door de sprankelende productie bleef ik in ieder geval geboeid luisteren naar tracks als ‘Spirit of Lightning’ en ‘Masters of Rain’. Met name deze laatste  track is ondanks zijn speeltijd van ruim tien minuten, een divers nummer geworden. Deze wordt gekenmerkt door een geweldige stuwende en dreigende riff die geregeld opduikt tussen de meer slepende en snelle passages. Alsof je je in druilerige mystieke wouden begeeft. Mooi dat WITTR ook nu weer zo’n melancholische sfeer weet te creëren.

Om een lang verhaal kort te maken, levert Wolves In The Throne Room een prima en vooral sfeervol album af met Primordial Arcana. Vernieuwend of verrassend is het nergens, waardoor ik me voor kan stellen dat bij mensen die geen fan zijn, de muziek net zo gemakkelijk de revue passeert als een kabbelend beekje. De echte fans zullen de muziek zeker waarderen en de diehards gaan voor de LP uitgave: een dubbel LP mét extra track in de vorm van ‘Skylad Passage’.

Wolves In The Throne Room - Primordial Arcana

Tracklist Primodial Arcana

  1. Mountain Magick
  2. Spirit Of Lightning
  3. Through Eternal Fields
  4. Primal Chasm (Gift Of Fire)
  5. Underworld Aurora
  6. Masters Of Rain And Storm
  7. Eostre

WOLVES IN THE THRONE ROOM ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén