White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Worselder – Redshift

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk had de plaat al veel eerder uit moeten komen, maar ook deze band liep door de hele welbekende pandemie vertraging op. Het proces voor Redshift werd al in 2020 ingezet door Worselder, nadat de jaren daarvoor de eerste langspeler flink gepromoot was. Inmiddels is het 2023 en komt die tweede langspeler uit.

Worselder

De naam Worselder zal niet direct bij iedereen een lampje doen branden, maar dat is ook niet gek. Voorafgaand aan deze langspeler hadden deze uit Zuid-Frankrijk afkomstige heren nog maar één langspeler, een EP en een demo uit. Toch heeft de band al wel naam gemaakt, mede doordat zij de bühne hebben gedeeld met acts als Firewind, Dagoba en Black Bomb A.

Redshift

Niet alleen de muziek op de nieuwe release heeft de aandacht gekregen, ook de vormgeving. De release komt in een mooie digipak, waarbij rood en zwart de kleurstelling is. De zintuigen worden daardoor al geprikkeld voordat de cd in de speler ligt. Als het op de muziek aankomt, heeft Worselder voor de liefhebber op Redshift negen tracks in petto, die samen goed zijn voor net geen vijfenveertig minuten aan muziek.

Het is duidelijk dat deze Fransen goed hebben geluisterd naar de opzwepende kant van de metal. De strakke ritmesectie van deze band knalt er lekker op los, waarbij de nodige grooves ook pakkend uitwerken. Opener ‘Para Bellum’ en ‘Pillars Of Smoke’ is daar ook een goed voorbeeld van. Dan blijkt ook dat Worselder zich niet door slechts één stijl laat beïnvloeden. Pantera kan hand in hand gaan met Iron Maiden. Dit betekent: hooks, grooves én melodie. Tevens ook bruutheid naast finesse.

Tegenstellingen samensmelten

Misschien is het meest exemplarisch voor Worselder het nummer ‘Absurd Heroes’. Hier weet de band veel, heel veel invloeden naast elkaar te leggen en te versmelten tot één pakkende blend. Probeer in te beelden dat Arch Enemy, Living Colour, Sepultura, Pantera, Primus, Dio en Textures samen worden gevoegd. Daarbij worden nog enkele invloeden vergeten, maar het beeld moge duidelijk zijn. Worselder weet dat goed te doen.

Natuurlijk is niet elke track zo divers als dat nummer, maar feit is wel dat Worselder vanaf de voet van de Pyreneeën weet te verrassen met hun blend van stijlen, waardoor Redshift een energieke, aanstekelijke plaat is geworden. De liefhebber van metal in de breedte is de winnaar hier.

Worselder - Redshift

Worselder online

Website
Bandcamp
Instagram
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén