White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wound Collector – Depravity

Om direct met de deur in huis te vallen: Wound Collector is geen dertien-in-een-dozijn band. Dat is iets dat op voorhand al gesteld kan worden. Waarom? Dat bewijst de band met de eerder dit jaar uitgebrachte langspeler. Via Rotten To The Core Records heeft Wound Collector Depravity uitgebracht.

Wound Collector

De naam Wound Collector zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen. Deze band is ook nog maar opgericht in 2016. De activiteit is dus nog niet zo heel lang. Eternal Bloodcult was in 2018 hun eerste wapenfeit vanuit de studio. Die langspeler heeft nu dus een opvolger gekregen.

Wound Collector staat echter voor een bijzonder vorm van death metal. Het viertal heeft in voorman Peter Verdonck een bijzondere in huis. Hij voorziet Wound Collector niet alleen van brute vocalen, maar ook van een verrassende manier van melodie. Die melodielijnen komen namelijk uit zijn saxofoons. Vandaar dat Wound Collector zeker geen dertien-in-een-dozijn band is.

Depravity

De langspeler Depravity van Wound Collector telt negen nummers. Samen zijn deze negen tracks goed voor iets minder dan veertig minuten aan muziek. Die muziek doet denken aan hoe het vroeger soms op de gang van de muziekschool klonk. Aan de ene zijde zat een bandje te oefenen, terwijl aan de andere kant van de gang saxofoonles gegeven werd. Oké, één voordeel bij Wound Collector: het klinkt veel beter dan het geschetste idee.

Opener ‘Death By Guillotine’ is recht toe recht aan. De death metal wordt daar met de saxofoon letterlijk van melodie voorzien. Een prima track, maar niet de sterkste van Depravity. ‘War And Slaughter In Your Holy Name’ laat daarna de veelzijdigheid van Wound Collector horen.

Waar ‘Seduced Into Depravity’ de synthese al meer waarmaakt, is het het grotendeels instrumentale ‘Inherit The Crown’ dat de show steelt. Wie ooit heeft gedacht hoe death metal met de toevoeging van de saxofoon klinkt, moet zoiets gedacht hebben. Het gebruik van de verschillende saxofoons, evenals de toegevoegde piano, geldt als absolute meerwaarde. Genre-doorbrekend terwijl men toch echt wel bij het genre blijft.

Misschien had de productie wat minder kil kunnen klinken, maar dat is smaak. Feit is dat death metal met daarbij een saxofoon rockt. Meer dan dat. Waar vooraf de wenkbrauwen gefronst werden bij het lezen van dit feit, is de uitwerking zeer indrukwekkend. Wound Collector bewijst met Depravity zowel een unieke als sterke metalband te zijn.

Wound Collector Depravity Rotten To The Core Records

Tracklist Depravity

Death By Guillotine
War And Slaughter
No God Without Terror
Seduced Into Depravity
Inherit The Crown
In Flanders Fields
Execution In Chaos
Royalty Achieved
The Merovingian Defeat

Wound Collector online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén