White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Amorphis – Queen Of Time (Live At Tavastia 2021)

Leestijd: 2 minuten

2021 is nog niet zo lang geleden. Toen kwam de Finse band Amorphis met de sterke liverelease Live At Helsinki Ice Hall. Vier jaar daarvoor weer heeft de band het livealbum An Evening With Friends At Huvila uitgebracht. Toch is de nieuwe liverelease van een hele andere aard dan deze voorgangers. Amorphis is namelijk op Queen Of Time (Live At Tavastia 2021) ook te zien. Waar de voorgangers alleen op CD, plaat of digitaal te verkrijgen waren, is er nu ook een DVD of Blu-Ray.

Amorphis

Deze Finse band behoeft geen introductie meer, want zij draaien al lang mee in de wereldwijde top van de metal. Dit is vooral omdat de band een herkenbare sound heeft, waar Tomi Joutsen, die sinds 2004 deze in 1990 opgerichte band aanvoert, een belangrijk deel van die herkenbaarheid voor zijn rekening neemt met de combinatie van grunts en cleane vocalen. De meest recente langspeler, Halo, kwam pas na deze show uit, want die is van 2022.

Queen Of Time (Live At Tavastia 2021)

De studioplaat Queen Of Time is uitgekomen in 2018 en doordat men in 2020 voor een behoorlijke tijd niet meer kon touren, kon Amorphis dit album maar matig op die manier promoten. Daarom speelde band een show in Tavastia, waarvan de beelden zijn vastgelegd. Die show is nu te horen en te zien op Queen Of Time (Live At Tavastia 2021). De studioplaat wordt bijna in zijn geheel aangedaan, want de bonustracks van de luxere uitgaves worden niet aangedaan.

Dat resulteert in een set waarin Amorphis, zonder publiek dus, Queen Of Time van a tot z speelt. Vanaf opener ‘The Bee’ blijkt dat dit zestal er ook zonder publiek goed in zit. Op een moment dat de saxofoon klinkt, dan valt het ontbreken van het publiek wel op, omdat de band dan echt even in dienst van de muziek op het podium staat. Daarbij geldt ook dat men niet kon reizen, waardoor ‘Amongst Stars’ zowel mét als zonder Anneke van Giersbergen is. Zij zingt van een andere locatie, waardoor zij wel te zien was, maar niet fysiek daar op het podium te vinden was. Is het erg? De track klinkt nog steeds erg gaaf, dus nee. Het is juist een mooie vondst voor de tijd waarin het is opgenomen.

Queen Of Time (Live At Tavastia 2021) laat horen dat Amorphis met de gelijknamige studioplaat een release in handen heeft die live ook weet te vlammen. Een mooie herinnering aan de tijden waarin de muzikanten creatief moesten zijn om hun publiek te bereiken.

Amorphis - Queen Of Time Live At Tavastia 2021

Tracklist Queen Of Time (Live At Tavastia 2021)

  1. The Bee 6:57
  2. Message In The Amber 6:43
  3. Daughter Of Hate 6:19
  4. The Golden Elk 6:05
  5. Wrong Direction 4:59
  6. Heart Of The Giant 6:29
  7. We Accursed 4:58
  8. Grain Of Sand 4:44
  9. Amongst Stars [feat. Anneke van Giersbergen] 4:47
  10. Pyres On The Coast 6:57

AMORPHIS ONLINE

Website
Facebook

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén