White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inhalo – Live At Wisseloord Studio

Leestijd: 2 minuten

Het was één van de verrassingen die 2022 met zich meebracht. Het jaar waarin de maatschappij opkrabbelde na veel isolement ten tijde van Covid-19, bracht de wereld Construction Records met Sever als de eerste troef. Die debuutplaat van Inhalo krijgt nu in het teken van de Haarlem Vinyl Festival via Live At Wisseloord Studio een bijzonder vervolg.

Inhalo

In principe is Inhalo een band die het zoekt in de progressieve hoek van de rock en metal. Op Sever zijn dan ook invloeden van onder andere Tool en Porcupine Tree te bespeuren. De band bestaat uit vijf leden die zelf voor Inhalo al genoeg ervaring hadden opgedaan in de wereld waar muziek leidend is.

Live At Wisseloord Studio

Nu is er dan die speciale release. En alles riekt naar dat speciale karakter. Ten eerste behoeft de Wisseloord Studio geen introductie meer. Een legendarische plaats om muziek op te nemen in Nederland. Misschien wel de Abbey Road van de Lage Landen. Daarnaast geldt dat Live At Wisseloord Studio een release is die Inhalo uitbrengt op een 10”. Waarschijnlijk zijn er nu al mensen die zichzelf ervan verzekeren dit te moeten hebben, nog voordat er maar een woord over wat te horen gerept is.

Gelukkig voor hen is dat óók nog eens van die speciale kwaliteit. Inhalo benadert de muziek op een uitgeklede manier, waarbij het akoestische karakter de twee nummers op een voetstuk zet. ‘Pretenders’ en ‘Eventide’, waar de eerste de A-kant is en de tweede de B-kant, onderstrepen eigenlijk de kracht van de muziek van Inhalo. Goed geschreven nummers blijven fier overeind als men het in een uitgeklede versie speelt. ‘Eventide’ heeft nog steeds het karakter van Tool en ‘Pretenders’ weet de luisteraar wederom te betoveren.

Een 10”, opgenomen in de Wisseloord Studio, uitgebracht op Construction Records, akoestisch; allemaal mooie redenen maar de absolute overtuiging om Live At Wisseloord Studio aan te schaffen is omdat Inhalo verdomd sterk laat blijken ook akoestisch haar muziek te kunnen presenteren.

Inhalo - Live At Wisseloord Studio

Tracklist Live At Wisseloord Studio

A: Pretenders – Live At Wisseloord Studio
B: Eventide – Live At Wisseloord Studio

INHALO ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CONSTRUCTION RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
YouTube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén