White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Terra Builder – Solar Temple

Leestijd: 2 minuten

Dat Tobias Buck heavy muziek kan maken, weten veel metalheads wel vanuit zijn rol in Neaera. Inmiddels is hij ook in Terra Builder te bewonderen, een nieuwe band aan het heavy front, en daarmee komt hij met de langspeler Solar Temple. Die release ziet het licht via Transcending Obscurity Records.

Terra Builder

Het is dus een nieuwe naam aan het front. In het totaal telt Terra Builder vijf leden. Allen hebben al ervaring vanuit andere bands, maar het moet wel gesteld worden dat de aangehaalde Buck de meest in het oog springende is. Rene Wichmann is de vocalist in deze groep en die wordt waarschijnlijk niet voor niks aangeduid als ‘throat’.

Solar Temple

In negen track is Terra Builder gekomen om de metalhead te overdonderen, want Solar Temple is een typische plaat die er vanaf het begin gelijk de beuk in gooit. Muzikaal moet het gezien worden als iets dat acteert op het snijvlak van black en death metal waarbij ook nog eens de grindcore en sludge van invloed op zijn. Opener ‘End Of Orbit’ onderstreept dat gelijk. Liefhebbers van onder andere Pig Destroyer zullen gelijk aanstaan bij het horen van deze track.

Dat is ook de lijn die doorgetrokken wordt tot en met afsluiter ‘Cryogenic Sleep’. De tempowisselingen, breaks en aanstekelijke riffs zorgen voor een basis waarover de stem van Wichmann buldert. Dat Terra Builder het ook niet schuwt om zo nu en dan een gitaarsolo in de strijd te gooien, doet ook denken aan Neaera, een band waar het muzikaal sowieso wel vaker raakvlakken mee heeft.

Solar Temple is een debuutplaat waarmee Terra Builder zich direct in de harten speelt van de liefhebber van de extremere kant van de metal. Dit is een staaltje pure bruutheid die van begin van eind de luisteraar in verroering brengt.

Terra Builder - Solar Temple

Tracklist Solar Temple

  1. End of Orbit 3:52
  2. Interplanetary Portal 3:14
  3. Constant Cosmic Failure 2:49
  4. Abyss 4:00
  5. Solar Temple 4:21
  6. Dead Celestial 3:04
  7. Total Overcome 3:40
  8. Carbon Based Misery 3:48
  9. Cryogenic Sleep 3:50

Terra Builder online

Bandcamp
Facebook
Instagram

TRANSCENDING OBSCURITY RECORDINGS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén