White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lamb of God – Lamb Of God Live In Richmond, VA

Lamb of God hoeft geen introductie meer. Deze Amerikanen behoren tot de top van de metal van deze eeuw. Afgelopen jaar kwam via Nuclear Blast de langspeler Lamb Of God uit. Die plaat verscheen midden in de coronacrisis. Daarom was de promotie ook anders. Een streaming liet de fans genieten van de nieuwe tracks live. Die is nu terug te vinden op Lamb Of God Live In Richmond, VA, welke via diezelfde platenmaatschappij verschijnt.

Lamb Of God Live In Richmond, VA

Deze release van Lamb of God is niet zomaar een live-release. De standaardversie kent namelijk niet alleen de audio-vastlegging van de show. Er staan ook nog twee tracks bij die niet live zijn. Daarover later meer. Dat geldt ook voor de dvd, welke de tweede schijf in deze release vormt.

De liveshow bestond uit veertien tracks. Het afgelopen jaar verschenen Lamb Of God wordt in zijn geheel van a tot z gespeeld. Dat betekent dus men start met ‘Memento Mori’ en eindigt met ‘On The Hook’. Er zit geen wijziging in die tracklist. Daarna is er ruimte voor nog een viertal tracks van andere albums die live worden gespeeld.

‘Contractor’ staat natuurlijk in de studioversie op 2009’s Wrath. ‘Ruin’ gaat nog verder terug. De opener van As The Palaces Burn blijkt ruim anderhalf decennium later de band nog steeds in vuur en vlam te zetten. ‘512’, afkomstig van VII: Sturm Und Drang, geldt inmiddels als een moderne klassieker uit hun oeuvre en sluit de show af. ‘The Death Of Us’ is in dat rijtje misschien de grote onbekende. Tijdens de livestream gold dat ook voor de fans. Deze track is in tijden van de pandemie geschreven en behoort tot een film.

Dvd

De beelden die op de tweede schijf te zien zijn, geven een mooi kijkje achter de schermen. De show is namelijk gefilmd in de repetitieruimte van Lamb of God. Daar kon een complete show weggezet worden. Hierdoor krijgt de kijker het idee dat deze echt onderdeel uitmaakt van de show. Daarin heeft men in Randy Blythe ook een frontman die de camera goed weet op te zoeken. Opener ‘Memento Mori’ en het aan Riley Gale opgedragen ‘Reality Bath’ laten dat onder andere goed zien.

Eén punt waar de fans van het eerste uur misschien ook met extra scherpte naar zullen kijken, is Art Cruz. De nieuwe drummer, die op Lamb Of God  voor het eerst te was, laat echter live ook zien dat hij knallend en strak te werk gaat. Dit bewijst hij niet alleen bij de tracks waar hij ook in de studio bij betrokken is geweest, maar ook bij het ijzersterke ‘512’.

Buiten het feit om dat Lamb of God de setlist op een zeer strakke set de huiskamer in brengt, moet er ook een compliment worden gegeven aan het team achter deze productie. Van de ondersteunende lichten tot de vastlegging van het geluid; het past allemaal perfect. Dat maakt de release ook zo sterk.

Nieuwe nummers

Twee tracks die niet op de dvd staan, maar wel op de cd, zijn ook niet live. Het gaat hier om ‘Ghost Shaped People’ en ‘Hyperthermic – Accelerate’. De eerste gold al als bonustrack van de meest luxe uitgave van Lamb Of God, waar die ander echt nieuw is. Beide tracks laten horen dat dit vijftal de liefhebber met gemak weet in te pakken.

Lamb Of God Live In Richmond, VA laat zowel zien als horen dat de Amerikanen van Lamb of God ruim twintig jaar na hun opkomst nog steeds live weten te vlammen. De nieuwe tracks bewijzen zo allemaal zo opgenomen te kunnen worden in de setlijsten voor als de band weer kan touren. Tot die tijd kan deze cd/dvd grijsgedraaid worden.

Lamb Of God - Lamb Of God Live In Richmond, VA - Artwork

Tracklist LAMB OF GOD LIVE IN RICHMOND, VA

Disc 1 (CD)
Memento Mori (Live)
Checkmate (Live)
Gears (Live)
Reality Bath (Live)
New Colossal Hate (Live)
Resurrection Man (Live)
Poison Dream (Live)
Routes (Live)
Bloodshot Eyes (Live)
On The Hook (Live)
Contractor (Live)
Ruin (Live)
The Death of Us (Live)
512 (Live)
Ghost Shaped People
Hyperthermic / Accelerate
 
Disc 2 (DVD)
Memento Mori
Checkmate
Gears
Reality Bath
New Colossal Hate
Resurrection Man
Poison Dream
Routes
Bloodshot Eyes
On The Hook
Contractor
Ruin
The Death of Us
512

LAMB OF GOD ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén