White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Orphaned Land – A Heaven You May Create

Leestijd: 3 minuten

Toen deze release gepland werd, was waarschijnlijk nooit in het hoofd gekomen hoe de wereld er nu uit zou zien in die regio. Terwijl hun thuisland Israël en de conflicterende Palestijnen de strijd flink hebben aangewakkerd, is er dus ook nog een mooie reden om de ogen die kant op de richten. Orphaned Land komt namelijk via Century Media met A Heaven You May Create.

Orphaned Land

De basis van Orphaned Land werd al in 1992 gelegd en frontman Kobi Farhi en bassist Uri Zelcha zijn nog steeds van de partij. Dit gezelschap wordt ook wel gezien als de grondleggers van de Oriëntaalse metal, waarbij de invloeden van het Midden-Oosten en Azië in hun progressieve insteek op de metal verweven zijn.

De show die op A Heaven You May Create te genieten is, is opgenomen tegen de zomer van 2021. Dat gebeurde in Tel Aviv en bij die show werd Orphaned Land ondersteund door een machtig orkest van zestig koppen. In die tijd was Unsung Prophets & Dead Messiahs de meest recente langspeler. Die kwam in 2018 uit.

A Heaven You May Create

Wie de luxere uitgave van A Heaven You May Create aantreft, kan de songs niet alleen horen, maar kan Orphaned Land ook zien. Daar zit namelijk een DVD bij waarop de volledige show, die langer is dan op de CD te horen is, te genieten valt. Die wordt dan ook hier besproken. Dan is Orphaned Land goed voor een set van zo’n anderhalf uur. De CD telt dertien tracks en de DVD zestien. Naast de ‘Mabool’-overture gelden daar ‘A Kiss Of Babylon’ en ‘A Never Ending Way’ ook als extra tracks.

Nadat het orkest de boel mooi ingeleid heeft, komt ‘Mabool’ direct aan bod. Ondanks dat die plaat niet het meest recent was, vormt die schijf wel de hoofdmoot op A Heaven You May Create. Kijkend naar de tracklist op de DVD is dat uit 2004 komend album, Mabool dus, vertegenwoordigd met zes tracks. ‘Mabool (The Flood)’ wordt dan ook direct gevolgd door ‘The Storm Still Rages Inside’. Daarmee is de toon gezet, maar dat is ook het moment waarop Orphaned Land meer los lijkt te komen. De opener is misschien nog wat onwennig, maar naarmate de tijd vordert, wordt deze band steeds meer zichzelf. Daarbij weet de band, ondanks het ruim aanwezige publiek, de camera ook goed te vinden, wat het een energieke beleving voor thuis maakt.

Audio en video

Buiten het feit dat de sound erg goed tot zijn recht komt, waardoor het specifieke karakter van Orphaned Land sterk uit de verf komt, wat ook voor het orkest geldt, zijn de beelden ook sprekend. Het kleurpalet is rijkelijk en de shots zorgen ervoor dat alles goed te beleven is, ook het publiek. Hierdoor zal de kijker helemaal opgaan in deze show.

Orphaned Land heeft met A Heaven You May Create een release die hun show met orkest op haarfijne wijze de huiskamer in brengt. Op deze manier zorgt deze band dat er toch even op een prettige manier van die regio genoten kan worden. Vergeet niet dat juweeltjes overal te vinden zijn.

Orphaned Land - A Heaven You May Create

Tracklist A Heaven You May Create

CD

 1. Mabool (The Flood)
 2. The Storm Still Rages Inside
 3. Like Orpheus
 4. Sapari
 5. The Cave
 6. In Propaganda
 7. All Knowing Eye
 8. Brother
 9. Ocean Land (The Revelation)
 10. Birth of the Three (The Unification)
 11. All Is One
 12. In Thy Never Ending Way (Epilogue)
 13. Norra El Norra (Entering the Ark)

DVD

 1. Mabool – Overture*
 2. Mabool (The Flood)
 3. The Storm Still Rages Inside
 4. Like Orpheus
 5. The Kiss of Babylon (The Sins)**
 6. Sapari
 7. The Cave
 8. In Propaganda
 9. All Knowing Eye
 10. Brother
 11. A Never Ending Way**
 12. Ocean Land (The Revelation)
 13. Birth of the Three (The Unification)
 14. All Is One
 15. In Thy Never Ending Way (Epilogue)
 16. Norra El Norra (Entering the Ark)

Orphaned Land online

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén