White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Therapy?, Sparrow Falls @Paard, Den Haag

Leestijd: 3 minuten

Wie Therapy? zegt, zegt vaak direct ook ‘Diane’. Veelal wordt deze Noord-Ierse band daarom geassocieerd met de muziek die zij daar maakten. Echter, misschien is dat dan ook wel een van de grootste misverstanden in de hedendaagse rock. Dit drietal staat al sinds eind jaren ’80 voor aanstekelijke rock, heavy rock wel te verstaan. Op 8 juni streek het gezelschap neer in Den Haag voor een show in Paard. White Room Reviews was erbij.

Sparrow Falls

Op het moment dat de grote zaal van het Paard nog niet zo gevuld was als bij Therapy? zelf, speelde Sparrow Falls. Deze uit Maastricht afkomstige rockers zetten een energie show weg. Daarbij was hun frontman een perfecte aanjager. Muzikaal waren er invloeden van de punk, rock en hier en daar vielen zelfs hints naar de hardcore te bespeuren. Tel daarbij op dat de rol van de toetsenist niet onderschat moet worden en men snapt dat Sparrow Falls zeker de moeite waard was.  

Therapy?

Toen het echt tijd was voor Therapy?, was het geen moment van inkomen. Het drietal knalde er gelijk vol gas in en zorgde ervoor dat de flink opgekomen menigte direct opging in hun set. ‘Nausea’, ‘Stories’ en ‘Kakistocracy’ vormden een begin waarvan gesmuld werd. De set, die uiteindelijk meer dan twintig nummers zou tellen, kende het fameuze Troublegum als hoofdleverancier. Recente albums als Disquiet en Cleave werden in mindere maten aangedaan. Gezien het ‘greatest hits’-karakter van deze tour, was dat ook wel te voorspellen.

Spotten met de wetten

Natuurlijk zou Therapy? Therapy? niet zijn, als zij geen cover in de show zouden gooien. Hun grootste hit, ‘Diane’, is natuurlijk een cover. Echter, deze werd in een volledig rockende opstelling zonder strijkers in uitvoering gebracht. Dat gaf veel energie, welke vervolgens werd doorgezet in een strakke versie van ‘Teethgrinder’.

‘Diane’ was niet de enige cover in de set. Zo wel ‘Isolation’ van Joy Division in een gave uitvoering op de planken gebracht. Misschien wel de meest opvallende die in het drietal covers zat, was ‘Breaking The Law’. De klassieker van Judas Priest, welke misschien voor sommige mensen in het publiek tamelijk aan de heavy kant was, zorgde ervoor dat Therapy? nog meer mensen echt in beweging wist te krijgen.

Tijdens de show van Therapy? in Paard bleek eens te meer dat Andy Cairns en co op een glansrijke manier weten te spotten met de wetten van de verwachtingen. Wie deze band nog niet live heeft gezien, zal echt in beweging moeten komen.

Therapy online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

Sparrow Falls online

Facebook


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén