White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Loud & Heavy: Neverus vervangt Dead Head

Leestijd: 2 minuten

Het ene nieuws is niet leuk en het andere juist wel. Doordat de zanger van Dead Head inmiddels ook actief is in Bodyfarm en die band op 7 oktober een show in Wenen heeft, kan dat niet gecombineerd worden met Loud & Heavy in Musicon. Daardoor zal Dead Head niet de bühne bestijgen om de boel af te breken. Gelukkig is er in Neverus een mooie vervanger gevonden.

Waar Dead Head al jaren in de wereld der metal meedraait, zal Neverus voor velen nog een nieuwe naam zijn. Dat is ook niet gek want de melodieuze death metal band komt half april pas met de eerste langspeler uit hun prille carrière.

Burdens Of The Earth

Die debuutplaat ziet Neverus dus op 21 april van dit jaar uitkomen en dat album zal Burdens Of The Earth gaan heten. Deze debuutplaat zal in het totaal twaalf tracks gaan tellen en zal uitkomen via NFLS Records. De eerste muziek staat al online. Check daarom de onderstaande single ‘Lazarus’ maar snel.

OVER DE BAND

Neverus is dus een nieuwe naam, maar dat wilt niet zeggen dat het totaal onbekenden zijn. In het viertal zit bijvoorbeeld ook gitarist Robin Ritzen. Die kan onder andere gekend worden van Cathubodua. Jack Streat is sinds een paar jaar ook actief in het Belgische Lemuria, terwijl de overige twee elkaar ook kennen van hun werk in Shadowrise. Daarmee proeft men al dat deze heren geen groentjes zijn.

Muzikaal laat dit kwartet zich inspireren door veel verschillende metalbands. De epische, melodieuze kant van de death en power metal komt duidelijk naar voren. Om nog niet te veel op de debuutplaat van Neverus vooruit te lopen, kan wel gesteld worden dan de invloeden van onder andere Children Of Bodom kundig gecombineerd worden met het opzwepende van bijvoorbeeld Blind Guardian, zonder dat de death metal uit het oog verloren wordt.

Neverus 2023

Kaarten voor White Room’s Loud & Heavy zijn nog te koop. In de voorverkoop kost een ticket slechts 15€. Per verkocht tickets doneert White Room Reviews €1 aan de Voedselbank Haaglanden. Check deze link voor tickets.

NEVERUS ONLINE

Website
Instagram
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén