White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Black Orchid Empire – Tempus Veritas

Leestijd: 2 minuten

Het is een Britse band die snel aan terrein wint. Dat drietal, Black Orchid Empire, stond onder andere al in het voorprogramma van Skunk Anansie en was te zien om vele festivals. Nu komt Black Orchid Empire met de nieuwe plaat, welke Tempus Veritas heet en verschijnt via Season Of Mist.

Black Orchid Empire

Het trio van Black Orchid Empire zag hun eerste langspeler in 2016 verschijnen. Na Archetype, wat die debuutplaat was, bracht de groep om de twee jaar een album uit. In 2018 was dat Yugen en in 2020 Semaphore, maar daarna werd het dus langer wachten, want nu is het toch echt 2023.

Tempus Veritas

In een kleine veertig minuten laat Black Orchid Empire horen dat zij een veelzijdige progressieve rockband is met een breed karakter. Opener ‘Tempus Veritas’ is nog een instrumentale inleiding, maar daarna barst de rock los. Daarbij weet de groep de progressieve rock te combineren met catchy rock. De invloeden van Tool, A Perfect Circle en Periphery zijn hoorbaar, terwijl soms ook Incubus van inspiratie had kunnen zijn.

Dat resulteert in verrassende tracks als ‘Hydrogen’, ‘Deny The Sun’ en ‘Glory To The King’. Het geheel blijft toegankelijk, ondanks de openlijke flirt met metal. Daar tegenover zet de band ook ingetogen, bijna breekbare momenten en uitdagende ritmes. Hierdoor is het voor de breed georiënteerde muziekliefhebber makkelijk om aangehaakt te blijven.

Als het gaat om de toegankelijke, catchy kant van de progressieve rock en metal, dan zit men bij deze band goed. Tempus Veritus zorgt ervoor dat Black Orchid Empire de progressieve kant van de muziek met gemak naar de radiostations kan brengen.

Tempus Veritas Cover Artwork

Tracklist Tempus Veritas

1. Tempus Veritas (1:24)
2. Hydrogen (3:57)
3. The Raven (3:41)
4. Last Ronin (4:27)
5. Scarlet Haze (3:42)
6. Deny The Sun (3:15)
7. Glory To The King (3:37)
8. Summit (3:07)
9. Weakness (2:49)
10. Vesuvius (3:44)
11. Latimer (3:43)

Black Orchid Empire online

Website
TikTok
Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén