White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

BPMD eert Eddie Van Halen met ‘D.O.A.’

Leestijd: 2 minuten

Het treurige nieuws dat één van de grootste gitaristen aller tijden is overleden, heeft veel losgemaakt in de muziekwereld. Zo ook bij de heren van BPMD. Die allstar band eert Eddie van Halen met de BPMD versie van ‘D.O.A.’.

‘D.O.A.’ is niet speciaal voor deze gebeurtenis opgenomen. Het nummer staat op het eerder dit jaar verschenen American Made. Dat album is verschenen via Napalm Records. Nu heeft BPMD juist een Eddie van Halen-erende video voor ‘D.O.A.’ online gezet. Check die video hier:

BPMD

Even nog voor wie het gemist heeft en de naam BPMD niks zegt. BPMD is de zogenaamde supergroep met Bobbie Blitz, Mike Portnoy, Mark Menghi en Phil Demmel in de gelederen. Zij hebben op American Made bekende en minder bekende tracks die hun hebben geïnspireerd op hun versie uitgevoerd. Van Halens ‘D.O.A.’ was dus één van die tracks op deze debuutplaat.

Naast Van Halen speelden deze ex-leden van onder andere Dream Theater en Machine Head onder andere tracks van ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Grand Funk Railroad. Die laatste werd aangedaan met ‘We’re An American Band’. Die track pas natuurlijk uitstekend bij een plaat als deze. Van Halen geldt daarbij, ondanks de sterke band met Nederland, toch ook echt als Amerikaanse band. Vandaar de cover van ‘D.O.A.’.

BPMD 2020
This Metal Allegiance photo was taken with the NIKON Z 7 on Thursday Jan. 16, 2020 in the House of Blues section of Anaheim, California. © 2020 (Photo by Scott Diussa)

BPMD ONLINE

FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén