White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Molassess – Through The Hollow

Leestijd: 2 minuten

Toen in 2019 op Roadburn de band Molasses haar intrede deed, waren de verwachtingen hoog gespannen. Het eerste werk van deze Nederlandse supergroep met The Devil’s Blood als gemeenschappelijke deler smaakte naar meer. Die langspeler staat nu voor de deur. Inmiddels voorzien van een extra ‘s’ komt Molassess via Season Of Mist met Through The Hollow.

Molassess

Deze band, voorheen dus Molasses, bracht rondom de show op Roadburn een EP uit. Mourning Haze/Drops Of Sunlight liet horen dat die hooggespannen verwachtingen meer dan waar werden gemaakt. Onder leiding van Farida Lemouchi wist Molasses toen vriend en vijand te verrassen. Daarna heeft Molassess dus hard gewerkt aan de eerste langspeler.

Through The Hollow

Deze eerste langspeler van deze psychedelische rockband telt negen tracks. Drie van die nummers passeren de grens van de tien minuten. Opener ‘Through The Hollow’ spant daarbij met iets meer dan elf minuten de kroon. ‘The Maze Of Stagnant Time’ is met vier minuten en twee secondes de kortste van deze plaat. Qua lengte van Through The Hollow geeft Molassess de luisteraar dus wel waar voor zijn of haar geld.

De psychedelische rock van Molassess is even tijdloos als bij de twee tracks die afgelopen jaar op de EP stonden. Men hoort jaren ’60, ’70 en een beetje jaren ’80 in een hedendaagse sound met hedendaagse helden. Het betoverende karakter van Molassess is bijvoorbeeld in ‘Formless Hands’. Haast als een mantra werkt de ritme van de secuur weggelegde woorden van Farida in op de luisteraar. In combinatie met de stuwende basis is dit een goed voorbeeld van de indrukwekkende uitwerking van Molassess op de luisteraar.

Voorafgaand aan de release waren de lange tracks ‘Through The Hollow’ en ‘The Devil Lives’ plus het kortere ‘Death Is’ al aan de wereld getoond. Daarmee werd al duidelijk dat de psychedelische rock niet op een eenzijdige wijze vormgegeven wordt bij Molassess. Through The Hollow gaat dan ook geen moment vervelen. In ‘The Maze Of Stagnant Time’ doet bij vlagen denken aan Ghost. De gitaar komt op deze manier ook op meerdere manieren goed tot zijn recht.

In tijden van corona lijkt de wereld voor sommige mensen volledig op hen af te komen. Echter, zet Through The Hollow van Molassess op. Adem in. Berusting. Het leven is met alle beperkingen door corona nog zo slecht nog niet. Met een plaat als deze in de speler.

Molassess - Through The Hollow

Tracklist Through The Hollow

1. Through the Hollow (11:06)
2. Get Out From Under (06:50)
3. Formless Hands (10:54)
4. Corpse of Mind (04:58)
5. The Maze of Stagnant Time (04:03)
6. I Am No Longer (06:21)
7. Death Is (04:54)
8. Tunnel (05:21)
9. The Devil Lives (10:33)

MOLASSESS ONLINE

Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén