White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bulgaarse invloeden bij Canadese Tsar Stangra

Leestijd: 2 minuten

Het klinkt niet echt Canadees, Цар Стангра. Maar, dat is Tsar Stangra en die band komt toch echt uit Canada. Dat gezelschap heeft nu een nieuwe single online, waarbij de invloeden vanuit Bulgarije duidelijk worden. Die invloeden verklaren natuurlijk ook de schrijfwijze van deze band.

Цар Стангра, Tsar Stangra dus, heeft de single ‘Черна песен’ online gezet. ‘Черна песен’ is vertaald ongeveer zoiets als ‘Black/Dark song’. Deze band laat zich dan ook beïnvloeden door zowel de black metal als de folk, wat een bijzonder combinatie heeft. Daarbij zijn dus de Bulgaarse invloeden ook nog van pas. Dat blijkt in deze track ook, omdat de groep hier een gedicht van Dimcho Debelyanov gebruikt als lyrics voor de song. Hoe dat klinkt, kan hier gehoord worden.

Tsar Stangra

Over de band

Zoals gezegd is Tsar Stangra een band uit Canada. De Bulgaarse geschiedenis is iets dat in hun muziek een prominente rol heeft. Dat wordt onderstreept door het schrift dat gebruikt wordt. In 2017 zag deze band haar enige langspeler tot op heden uitkomen. Daarna zijn er ook wat wisselingen in de line-up geweest.

De nieuwe single van deze Canadese band geldt dan ook als een nieuwe verwelkoming aan het front. De band toont hiermee springlevend te zijn en hoopt ook snel meer duidelijkheid te kunnen geven over de nieuwe plaat. Want, een nieuwe langspeler ligt in de lijn der verwachtingen. Kortom, stay tuned.

Tsar Stangra online

Bandcamp
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén