White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Celestial Season komt met een nieuwe plaat

Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse band Celestial Season heeft laten weten dat er een nieuwe plaat aan gaat komen. Dat album gaat Mysterium I heten en zal op 25 april van dit kalenderjaar gaan verschijnen via Burning World Records. Deze schijf wordt de eerste van een trilogie. Deel twee en drie, die respectievelijk Mysterium II en Mysterium III gaan heten, verschijnen later in 2022 en 2023.

Van die nieuwe plaat heeft Celestial Season ook al een single online gezet. Dat nummer heet ‘The Golden Light Of Late Day’. De track laat horen dat Celestial Season terug is bij hun death/doom. Men heeft dan ook laten weten dat het nieuwe drieluik voort borduurt op Forever Scarlet Passion en Solar Love. Die platen kwamen voor hun break uit. Check dan ook hier de nieuwe single.

Reactie

Op de website van Decibel, waar de track in première is gegaan, gelden de volgende woorden als reactie op het nummer. “It’s an achingly melancholic heartbreaker of a song, and anyone who’s ever lit a few candles to listen to Turn Loose the Swans should find plenty to love in its crepuscular misery.”

Celestial Season bracht in 2020 The Secret Teachings uit. Die plaat vormde de terugkeer van vocalist Stefan Ruiters in de band. Hij was aan het begin van de jaren ’90 ook de zanger in deze groep. In dat opzicht is het ook niet gek dat men nu ook teruggrijpt naar de muzikale sferen van destijds.

Celestial Season 2022

Celestial Season online

Facebook
Bandcamp

Burning World Records online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén