White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deleyaman presenteert liveversie ‘The Valley’

Leestijd: 2 minuten

Dit jaar bestaat de multiculturele Franse formatie Deleyaman 20 jaar. Om dit te vieren traden ze in maart op in Parijs, daags voordat de wereld op slot ging. Tijdens de soundcheck van het concert in Theater du Temps nam de band een prachtige versie op van de track ‘The Valley’ van het album ‘Sentinel’, wat een bijzonder mooie plaat is geworden, dat in januari dit jaar verscheen.

Omdat die versie zo lekker is, is dat nummer nu gepubliceerd. De live versie van ‘The Valley’ werd opgenomen door het Franse muziektijdschrift LeCargo. Check dit hieronder:

‘Sentinel’ is het achtste album van Deleyaman. Dit album verkent nieuwe diepten in het muzikale universum van Deleyaman. De soundscapes, emoties en bezieling roepen een raadselachtige sfeer op, die zich bevindt tussen droom en werkelijkheid. Op de albumversie van ‘The Valley’ speelt daarbij Brendan Perry (Dead Can Dance) de cimbalom, drums en de bouzouki. In deze versie speelt Artyom Minasyan op klarinet en Madalina Obreja op viool.

Duduk

Deleyaman is de eerste indie band die het oude blaasinstrument de duduk in hun line-up heeft opgenomen. Hierdoor krijgt de muziek een eigen sound. Hun teksten in verschillende talen (Engels, Frans, Armeens) en het gebruik van instrumenten uit diverse culturen, zijn kenmerkend voor de band. Het geluid van Deleyaman is daarom moeilijk in een enkel genre te passen omdat er uit velen invloeden wordt geput. Van post-punk tot Anatolische mystiek, van dark wave en existentiële poëzie tot art-rock, van de impressionisten tot atmosferisch minimalisme.

De muziek van Deleyaman is tevens ook te horen op de soundtrack van de film “Le Divan de Staline” van Fanny Ardant uit 2017. Daarnaast is deze gecoverd door Dead Can Dance (het liedje ’Autumn Sun’) tijdens hun “Dead Can Dance, A Celebration – Life & Works 1980 – 2019” tour.

Deleyaman op het web

Kortom, genoeg reden om deze bijzondere band ook op het wereld wijde web te checken:
https://www.facebook.com/pg/deleyaman
http://www.deleyaman.com
https://www.twitter.com/deleyaman

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén