White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

R.I.P. Deadlight Records

Leestijd: < 1 minuut

Mensen komen en mensen gaan. Helaas geldt dat ook voor platenmaatschappijen. Hoewel het al een paar weken een feit is, kwam net het nieuws tot de ondergetekende dat Deadlight Records is ‘overleden’. De platenmaatschappij heeft enkele weken terug de deur gesloten.

Deadlight Records bracht vorig jaar nog de spraakmakende plaat van The Lumberjack Feedback, Mere Mortals, uit. Een andere band die getekend stond bij Deadlight Records, was Fiend. Die Franse groep kwam eind 2018 met Seeress.

Deadlight Records is opgericht in 2008. In de twaalf jaar van haar bestaan heeft de platenmaatschappij meer dan vijfenzeventig releases op de wereldwijde markt gebracht. Buiten de bovengenoemde bands brachten ook onder andere Mercyless, Cult Of Occult en Ataraxie platen uit via dit Franse label.

Buiten het feit dat Deadlight Records een platenmaatschappij was waar veel opvallende heavy muziek vandaan kwam, was de persoon achter Deadlight Records ook een bijzonder vriendelijke, gezellige man. White Room Reviews heeft goede herinneringen aan Alex vanuit de bezoeken aan Lille. Daar werd onder andere afgelopen jaar genoten van The Lumberjack Feedback en Fiend tijdens de cd-presentatie in Gare Saint Sauveur.

Het is altijd de vraag waar de bands heen gaan nu hun label niet meer actief is. Deadlight Records zag in de nieuwe plaat van Kause 4 Konflikt eerder dit jaar de laatste release verschijnen. Uitgaves van Deadlight Records zijn nog wel via de webshop van Season Of Mist te verkrijgen. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Om Deadlight Records een laatste eer te bewijzen, volgt hier nog een mooie track van één van hun releases:

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén