White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fleddy Melculy gaat Pinkpop laten shaken

Leestijd: 2 minuten

Iconisch zal het gaan worden. De Belgen van Fleddy Melculy zullen het door roze zonnehoedjes opgesierde Pinkpop laten shaken. De roze brigade moet zich daar in Landgraaf gaan opmaken voor een keiharde set die het publiek op het terrein van Megaland zal doen springen, moshen en bovenal, enorm gaan laten genieten. Fleddy Melculy zal op 21 juni op Pinkpop te zien gaan zijn.

Frontman Jeroen Camerlynck heeft er alvast heel veel zin in: “Dat Fleddy Melculy dit jaar voor Pinkpop wordt gevraagd is een smakelijke kers op de taart van wat we de afgelopen acht jaar in Nederland stap voor stap hebben opgebouwd. In Nederland lieten grote nationale media ons altijd links liggen waardoor we het op geheel eigen kracht moesten doen: door veel op te treden en zo onze fanbasis uit te bouwen.

“Op een old school manier dus: voor telkens meer bezoekers in grote poppodia en op grotere festivals; puur op (live) reputatie. Sinds 2016 spelen we daardoor minstens evenveel in Nederland als in België. Vooral vorig jaar hebben we ons verhaal bij onze Noorderburen nog flink groter kunnen maken. Op Pinkpop gaan we dat succes op een mega manier vieren. Reken er maar op dat we het Pinkpop-kot tot de grond gaan afbreken met een ruig feestje.

Over Fleddy Melculy

Fleddy Melculy is een gevestigde waarde geworden in de Benelux, een goed geoliede machine die podium na podium inpalmt met zijn verbluffende Vlaamstalige songteksten en met jaloersmakend retestrakke shows die staan als een huis. Vorig jaar mocht de band een gouden plaat (10.000 verkochte exemplaren) van zijn debuutalbum ‘Helgië’ uit 2016 in ontvangst nemen van zijn platenlabel Sony Music

Na de lancering van de tot een culthit uitgegroeide debuutsingle ‘T-shirt van Metallica’ in januari 2016groeit de band in rap tempo uit tot één van de meest succesvolle metalbands van de Benelux ooit. Die single was de oerknal voor deze band. Inmiddels heeft Fleddy Melculy vier uitstekend verkochte studio-albums en ruim 300 shows in de Benelux. Pinkpop zal weten wat ze in huis halen, want hier gaat bewogen worden.

Naast Pinkpop en nog een aantal clubshows zal de band ook bijvoorbeeld op Vestrock te zien gaan zien. Het is maar de vraag of het vestingstadje Hulst deze heavyness kan houden.

Fleddy Melculy 2023

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén