White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hvalross heeft nieuwe single online

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen september knalde de Brabante rockers van Hvalross er de heerlijke single ‘Running The Gaunlet’ in. Die was ook nog eens voorzien van een gave videoclip. Nu heeft Hvalross een nieuwe single op de verschillende streamingsdiensten gezet.

Hvalross heeft ‘Mercenary Knight’ als nieuwe single. Dit nummer laat wederom goed horen dat dit kwartet weet wat rocken is. Daarbij lijken de invloeden van de stoner ook voelbaar, wat de sound van Hvalross een eigen karakter geeft. Check hier het resultaat.

OVER DE BAND

Hvalross is een vierkoppige hardrockband, niet afkomstig uit Noorwegen zoals de naam zou suggereren, maar uit het zuiden van Nederland. De band zag het levenslicht voor het eerst in het voorjaar van 2018, maar de leden rocken al sinds hun tienerjaren in de late jaren tachtig. Hvalross wil deze tijden eren. De harde rock en heavy metal uit de jaren zeventig en tachtig vormen daarom een sterke basis in hun geluid en teksten, aangevuld met invloeden uit hedendaagse stoner- en heavy rockmuziek.

Er wordt gezegd dat je invloeden kunt horen van MastodonJudas PriestBlack Sabbath en Iron Maiden. Verwacht de klassieke compacte vierkoppige rockband, in een opstelling zoals onze helden Black Sabbath, met melodieuze klassieke hardrockvocalen over een ritmische band. Zwaar en monsterlijk als een walrus gecombineerd met een energieke podiumvoorstelling.

COLD DARK RAIN

In oktober 2020 bracht Hvalross hun debuutalbum ‘Cold Dark Rain’ uit op de gangbare streamingplatforms. Vanwege de sentimenten van de band voor de goede oude jaren tachtig is het ook uitgebracht op ‘koude regen’ gekleurd vinyl. Het album werd goed ontvangen en Hvalross kreeg vertegenwoordiging door Hard Life Promotion wat betreft alle persaangelegenheden.

Helaas maakte Covid het niet mogelijk om het album live te promoten en besloot de oorspronkelijke drummer Tristan in 2021 de band te verlaten. Hvalross kwam snel weer in gevechtsformatie met onze goede vriend en drummer Marc. Nu is het tijd om nieuwe muziek op de wereld los te laten, te beginnen met de nieuwe single “RUNNING THE GAUNTLET”!

Hvalross

HVALROSS ONLINE

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén