White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Loud & Heavy: Onheil, Hyrgal en meer

Leestijd: 2 minuten

Op vrijdag 26 januari staat White Room’s Loud & Heavy in Musicon in het teken van de donkerte. Deze donkere dagen zijn uitermate geschikt om onder het genot van een puik glas bier van Kompaan de tonen van black metal te verwelkomen. Gezien het volle programma, met Onheil, het Franse Hyrgal en meer, moet men wel alert zijn dat de deuren eerder dan een normale vrijdag open gaan, maar… het is dan toch ook al donker.

ONHEIL

’s Lands trotse vertegenwoordiger van de door thrash, death en heavy metal beïnvloede black metalband Onheil staat hoog op de lijstjes van de metalhead. Net voor aanvang van de zomer van 2023 kwam de langverwachte nieuwe studioplaat uit. In Black Ashes bewees dat het lange wachten sinds 2014’s Storm Is Coming het wachten meer dan waard was geweest. Deze uiterst melodieuze plaat zou zomaar internationaal veel potten kunnen breken, maar vanavond staat deze Zuid-Hollandse band gewoon in Musicon.

HYRGAL (FR)

Frankrijk en black metal? De laatste jaren blijkt steeds vaker dat dit land van wijn, vrouwen met schaamhaar en campings vol Nederlanders een uitstekende voedingsbodem voor black metal is. Hyrgal, waarin ook ex-leden van het zo geprezen Svart Crown te vinden zijn, is daar een goed voorbeeld van. Waar 2023 een nieuwe EP voor deze band bracht, geldt dat nieuwe muziek in de maak is. Wie de black metal tot op het ijskoude bot wilt voelen, mag dit niet missen.

HELLEVAERDER

Dat Noord-Holland duistere kanten heeft, moge duidelijk zijn. Ditmaal gaat het niet om Ajax, maar om Hellevaerder. Dit obscure gezelschap brengt muziek uit via Zwaertgevegt en, eerlijk is eerlijk, de purist weet dan al genoeg. Hun langspeler uit 2022 werd in 2023 gevolgd door de EP Verloren Vertellingen, waar zij de muzikale ruimte delen met onder andere Asgrauw.

ALKHEMIA (FR)

Misschien wel de grootste onbekende van deze avond. Het uit Lille afkomstige Alkhemia is op de wereld gekomen om de duisternis der black metal te verkondigen. Hun sferische insteek zal de bloedbroeder van de donkerte doen bedwelmen in sferen waarin Satan haar vurige weelde maar wat graag tentoonstelt.

Dit alles gebeurt weer in samenwerking met Kompaan, het beste Haagse biertje. Daarbij zal wederom €1 per ticket gedoneerd worden aan de Voedselbank Haaglanden. Tickets voor deze show op vrijdag 26 januari zijn te koop via de website van Musicon.

Loud & Heavy met Onheil, Hyrgal en meer

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén