White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Edward Reekers naar P60 Amstelveen

Leestijd: 2 minuten

Muzikant in hart en nieren: Edward Reekers is na lange tijd teruggekeerd met de langverwachte release van zijn nieuwe album, The Liberty Project. Reekers, wiens muzikale reis begon tijdens zijn middelbare schooltijd in Rotterdam, staat bekend om het feit dat hij als multi-instrumentalist zijn krachtige stem aan diverse bands heeft geleend. Een icoon dat niet gemist mag worden.

Na in 2015, na maar liefst 37 jaar, afscheid te hebben genomen van Kayak, besloot hij zich te storten op andere projecten als “Symfo Classics” en “Ayreon Universe”. De vraag waarom het 15 jaar duurde voordat Reekers weer een album maakte, heeft zijn fans al een tijd bezig gehouden. Het antwoord ligt in de cruciale rol die de pandemie heeft gespeeld.

Met liveoptredens niet langer haalbaar, vond Reekers inspiratie om muziek te schrijven en componeren. Daarbij werd hij geholpen door zijn dochter Melody en vrienden zoals Mark Bogert, die zijn demo’s verrijkten met gitaarpartijen. De betrokkenheid van Joost van den Broek bij het project, samen met zijn enthousiasme voor het idee van een mogelijke rockopera, wakkerde Reekers’ creatieve reis verder aan.

P60 & tickets

Reekers benadrukt graag de steun die hij heeft ontvangen van vrienden, collega’s en zijn gezin, bij het produceren van dit album. Hij beschouwt het aanstaande album als het magnum opus van zijn carrière. Op 17 mei 2024 zal hij het werk van dit album live spelen bij Poppodium P60. Mis het niet! Op 17 mei staat hij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via deze link.

Edward Reekers 2023

Edward Reekers online

Website

P60 Amstelveen online

Website
Facebook
Instagram
X / Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén