White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Ignore The Disarray’ nieuwe single Fixation

Leestijd: 2 minuten

De Noorse (post) metalcore band Fixation heeft vanochtend zijn nieuwe single met video getiteld ‘Ignore the Disarray’ gedropt. Die track is afkomstig van het debuutalbum dat dit najaar via het Noorse platenlabel Indie Recordings zal verschijnen. Frontman Jonas Hansen: “This song is about those with a desire to control other people. It’s not about religion itself, but about those who use religion or their perception of reality to justify oppression, hate and control.

Het veelbelovende Fixation is geen onbekende in het schrijven van rauwe en serieuze teksten over ongemakkelijke politieke of maatschappelijke zaken. Zo werd eerder de diep persoonlijke single ‘Claustrophobic’ geschreven door Jonas Hansen, toen hij in behandeling was voor zijn OCS (Obsessive-Compulsive Disorder). Jonas wilde het taboe en het stigma doorbreken en de gesprekken over geestelijke gezondheid en OCS normaliseren.

Fixation’s unieke mix van elektronische elementen, stadionrock en post-metal, gecombineerd met hun emotioneel geladen en tot nadenken stemmende teksten, creëert een achtbaan van melancholische agressie. Fixation brengt deze nieuwe single uit terwijl ze onderweg zijn als support act van Devin Townsend voor 32 shows door heel Europa. Als aanvulling op het toch al indrukwekkende jaar zullen ze ook optreden op festivals als DownloadPrognosis en Rock Imperium – en in het voorprogramma van Imminence in Noorwegen en Denemarken. Check hier die nieuwe single van Fixation.

Over de band

Enkel en alleen op basis van de EP ‘Global Suicide’ die in het najaar van 2020 verscheen, stonden platenlabels en boekingskantoren in de rij om de Noorse melodieuze metalcore band Fixation in te lijven. De vier muzikanten hielden echter het hoofd Scandinavisch koel en tekenden bij het internationaal gevierde Noorse platenlabel Indie Recordings. Fixation combineert elektronische elementen vrijelijk met stadionrock en metal.

Aanstekelijke riffs, dynamische melodieuze synthesizers, zware bas en drum ritmes vormen een achtbaan van melancholische agressie. Met serieuze teksten en een verfrissende kijk op maatschappijkritiek duidt de band de actualiteit. De band wijkt zowel visueel als muzikaal (als qua lyrics) af van hetgeen gangbaar is in het metalcore genre. Voor frontman Jonas Hansen is Fixation de ideale uitlaatklep voor zijn psychische demonen waartegen hij al een tijd (openlijk) strijdt, zoals claustrofobie en maatschappelijke vervreemding. Fixations unieke geluid heeft geresulteerd in erkenning van media zoals Metal Hammer, Kerrang! Tijdschrift, Kaaoszine en BBC Radio 1.

Fixation 2023

FIXATION ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

INDIE RECORDINGS

Webshop
Facebook
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén