White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tiny Voices – Erosion

Leestijd: 2 minuten

Dat er in Frankrijk momenteel veel woede leeft, is overduidelijk. In plaats van geweldige stakingen kanaliseert Tiny Voices hun woede middels een veel krachtigere bron, namelijk muziek. Via Useless Pride Records komt Tiny Voices met  Erosion, wat de eerste plaat en toch ook niet is.

Tiny Voices

Stammend uit het Franse Angers is Tiny Voices misschien een nieuwe naam, maar het is het vervolg op Wank For Peace. Onder die naam zijn meerdere releases uitgekomen. De bloeitijd was tussen 2008 en 2016 om in 2019 nog even opnieuw het licht te zien. Nu zijn zij dus terug onder de noemer Tiny Voices.

Erosion

In tien nummers, samen goed voor zo’n vijfendertig minuten aan muziek, laten deze Fransen horen dat de punk en hardcore door hun aderen gieren. Dat betekent heerlijk overstuur zijnde vocalen, opgefokte ritmes en bruisend drumgeweld. ‘Hopes Ans Downs’ en ‘It’s Been A While Introspection onderstrepen dat, al zet die eerste de luisteraar in eerste instantie nog wel op het verkeerde spoor.

Toch is Tiny Voices niet de standaard hardcore band. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘That Couldn’t Be Less Funny’. Dan lijkt het dat At The Drive-in ook van invloed is op dit vijftal, waardoor men het experiment en rustige passages niet schuwt. Hierdoor weet de groep ook keer op keer heerlijk explosief uit de hoek te komen. Die verrassende kant zit hem ook in de overgangen, waardoor de outro-drums van ‘From Safety To Boredom’ naadloos overgaat in ‘Faults Faults Faults’, wat een intense, goed opgebouwde afsluiter van deze release is.

Tiny Voices mag qua naam dan wel nieuw zijn, deze heren bewijzen met Erosion dat zij weten hoe zij energiek te werk moeten gaan. Perfecte hardcore voor hen die ook wat meer dat louter dat beukwerk willen.

Tiny Voices - Erosion

Tiny Voices online

Instagram
Facebook

USELESS PRIDE RECORDS ONLINE

Website
Twitter
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén