White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Meat Loaf op 74-jarige leeftijd overleden

Zanger Meat Loaf is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Meat Loaf scoorde wereldwijde grote hits met ‘Paradise By The Dashboard Light’ en later ‘I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)’.

Meat Loaf is overleden in het jaar nadat ook Jim Steinman is overleden. Die man heeft Meat Loaf muzikaal groot gemaakt. Meat Loaf is dankzij Bad Out Of Hell, welke in 1977 uit is gekomen, een artiest die meer dan 100 miljoen platen heeft verkocht.

Meat Loaf

Meat Loaf

Natuurlijk was Meat Loaf niet de echte naam van deze artiest. Hij is geboren als Marvin Lee Aday, maar de vraag is wie hem nog onder die naam kent. Meat Loaf is, mede door zijn indrukwekkende, theatrale live-perfomances, een begrip geworden in de muziekwereld.

Meat Loaf deed echter meer dan de gelijknamige band. Hij was ook acteur en heeft daar ook een zeer rijk cv in opgebouwd. Meat Loaf was onder andere te zien in Fight Club, wat een kaskraker was. In menig film heeft hij ook zichzelf mogen spelen, wat natuurlijk voor hem een zeer geschikte rol was.

‘Paradise By Dashboard Light’, welke nog steeds hoog prijkt in lijstjes, moge bij iedereen bekend zijn. Daarom om Meat Loaf nog een keer te eren hier een track die misschien net wat minder bekend is.

Meat Loaf online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén