White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kiefer Sutherland – Bloor Street

A Few Good Men, Pompei, Phone Booth en 24. De overeenkomst daartussen is acteur Kiefer Sutherland. Waarschijnlijk wordt er nu al afgevraagd waarom die opsomming hier staat. Heel simpel, die Kiefer Sutherland is dezelfde Kiefer Sutherland die met de langspeler Bloor Street komt.

Kiefer Sutherland, als muzikant

Al acteur hoeft hij geen introductie meer, maar als muzikant misschien wel. Tussen al zijn werk voor de films en series is deze Canadees ook muzikaal actief. Die smaak heeft hij pas later te pakken gekregen. Down In A Hole was zijn de debuutplaat en kwam in 2016 uit. Reckless & Me verscheen drie jaar daarna.

Bloor Street

Nu is het dan tijd voor de derde langspeler van Kiefer Sutherland. Bloor Street komt uit via Cooking Vinyl. Op het album staan elf nummers. Daarin is hij qua lengte erg constant, want alle tracks duren tussen de drie en vier minuten. Kortom, geen track op Bloor Street die korter duurt dan drie minuten en geen langer dan vier minuten.

Waar die speelduur erg constant is, is zijn muzikale inrichting minder constant. Kiefer Sutherland presenteert zijn liedjes in een brede, lichte setting. Hierdoor heeft ‘Lean Into Me’ iets weg van Bob Dylan, terwijl ‘County Jail Gate’ juist iets weg heeft van de rustigere rocktracks van Bruce Springsteen. ‘Chasing The Rain’ bewijst dat Kiefer Sutherland op een bescheiden manier ook het vuurtje durft op te stoken. Door de setting blijft het wel toegankelijk voor een breed publiek. Tom Petty zou zomaar van invloed hier kunnen zijn.

Sommige mensen zijn wijd getalenteerd. Dat geldt voor Kiefer Sutherland, want Bloor Street staat vol lekker in het gehoor liggende, makkelijk op te pakken nummers. Mocht hij geen nieuwe filmklussen meer krijgen, heeft hij duidelijk nog een ander talent dat hij kan benutten.

Kiefer_Sutherland_Front_Cover_High_Resolution_SQUARE_3000px_300dpi

Tracklist Bloor Street

 1. Bloor Street
 2. Going Down
 3. Two Stepping In Time
 4. So Full of Love
 5. County Jail Gate
 6. Goodbye
 7. Lean Into Me
 8. Chasing The Rain
 9. Nothing Left To Say
 10. Set Me Free
 11. Down The Line

Kiefer Sutherland online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

COOKING VINYL ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén