White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuwe single Caliban online, nieuwe plaat op komst

Leestijd: 2 minuten

Het is een van de toonaangevende bands als het om metalcore gaat: Caliban. Die Duitse formatie, welke al gevormd was voordat het begrip metalcore wereldkundig werd, heeft de laatste tijd niet stil gezeten. Caliban heeft namelijk een nieuwe single, welke voorafgaat aan een plaat die op komst is.

Caliban heeft ‘Ascend Of The Blessed’ als single, inclusief video, online gezet. Deze is via alle grotere streamingsdiensten te bekijken en te beluisteren. Het nummer is geschreven in de tijd dat men langer thuis was dan gepland, door corona.

Andreas Dörner over de nieuwe track: “This song is inspired by my imagination of a near-death-experience and the question about my life. It’s about the question if one is a good or an evil person.” Check hier die nieuwe single.

Dystopia

Caliban heeft naast deze single ook het nieuws dat Dystopia eraan komt. Dat is de naam van de nieuwe plaat, welke de opvolger wordt van het in 2018 uitgekomen Elements. Overigens is dat niet de laatste release, want Caliban kwam afgelopen jaar met Zeitgeister, een album daarop ze oudere tracks van hunzelf naar het Duits hadden omgezet.

Wat Dystopia betreft, is het schrijfproces wel anders geweest. Het gros van de plaat is in isolatie geschreven, waarbij de leden van de band de mogelijkheid niet hadden om fysiek bij elkaar te komen. Of dat ook uitmondt in een andere sound, zal moeten blijken. Caliban noch hun label Century Media heeft nog niets losgelaten over een releasedatum, maar feit is dat die plaat eraan komt.

Caliban 2022

CALIBAN ONLINE

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén