White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Otep covert klassieker Eminem

Leestijd: 2 minuten

Het was 2000. Eminem, die geblondeerde rapper van weleer, scoorde met ‘The Way I Am’ een nieuwe, dikke hit. Het nummer onderstreepte het feit dat men moest accepteren hoe hij was. Misschien is dat wel de reden waarom Otep nu ook die klassieker van Eminem covert.

De cover van Eminem is onderdeel van de aankomende langspeler van Otep. The God Slayer, zoals dat album zal gaan heten, zal in het totaal twaalf tracks gaan tellen. Eerder verscheen ook ‘Ostracized’ online. Check hieronder de cover die Otep in petto heeft op die nieuwe langspeler. Mocht men liever een andere streamingsdienst prefereren, dan kan deze link gevolgd worden. Het is namelijk niet zo dat Otep het nummer louter op één plek aanbiedt.

Terugkeer naar metal

“The Way I Am” dient als een viering van OTEP’s terugkeer naar de metal scene als de tweede single van haar aankomende volledige album, The God Slayer, dat vijf jaar na haar vorige volledige release in 2018 uitkomt. Deze verpletterende cover combineert moedig metal en hiphop, wat dient als een voorbode van wat komen gaat van The God Slayer, waarin OTEP’s vakkundige beheersing van een veelvoud aan genres volledig tot uiting komt door haar zorgvuldige samensmelting van originele composities en covers, die een breed scala aan genres beslaan.

De frontvrouw en oprichtster, Otep Shamaya, beschrijft The God Slayer het beste zelf, en zegt: “This offering to the gods of music, I performed many rituals, free-dives into the blackness of my soul, to retrieve the early spark that ignited my creative journey. With respect, love & gratitude, I now offer it to you.”

Otep

Otep online

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén