White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ogen richting Haagse band Durden

Leestijd: 2 minuten

2022 was niet alleen het jaar van de uitbraak van de apenpokken, het overlijden van Queen Elisabeth II en het jaar waar geheel verrassend ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen aan de top van de Top2000 prijkte. Het was namelijk ook, en bovenal, het jaar van Sense Of Self, de extended play waarmee Durden zich aan de wereld toonde.

In een kleine twintig minuten liet dit gezelschap horen dat zij niet alleen live in staat zijn om te verrassen. De invloeden van Linkin Park, Slipknot, Jay-Z en Chelsea Grin zijn allemaal in één adem te noemen. En die band, Durden dus, moet in de gaten gehouden worden.

De band broeit niet alleen op een moddervette setlist voor hun show op 3 november tijdens Loud & Heavy. Dan spelen de heren namelijk in Musicon met Mantah en Crazed met als doel Den Haag te laten shaken op haar grondvesten. Er is meer. Maar, wat dat is? Stay tuned en houdt hun socials in de gaten.

Durden

Over de band

Het was eigenlijk een drietal, maar live stond men toch echt met vijf koppen op het podium. Dat heeft men onder andere tijdens hun show in Musicon tijdens het festival Loud & Heavy in 2022 kunnen zien. Den Haag en omstreken zijn inmiddels al wel lichtelijk gewend aan de andere insteek, waarmee deze heren een breed publiek kunnen inpakken. Het was al voor de ep Sense Of Self duidelijk dat dit gezelschap niet per se over gebaande paden hoefde te wandelen. Kortom, ben alert op wat er komen gaat.

DURDEN ONLINE

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén