White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Porcupine Tree komt met machtige liverelease

Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar juni bracht de Engelse prog rock-legende Porcupine Tree na een afwezigheid van maar liefst dertien jaar eindelijk weer een nieuw studio-album uit. Dat was getiteld ‘Closure/Continuation’ en daarmee de opvolger van ‘The Incident’ uit 2009. Die plaat belandde op de eerste plaats van de Nederlandse album charts. Bovendien gaf de band dat jaar ook weer voor het eerst sinds oktober 2010 een concert in Nederland: op maandag 7 november in een uitverkochte Ziggo Dome te Amsterdam als enige Benelux show.

Deze zinderende show wordt op vrijdag 8 december door Music For Nations (/Sony Music) als prachtig live-document ‘Closure/Continuation.Live.’ digitaal, op vinyl en als Blu-Ray CD-DVD boxset uitgebracht. Dat betekent dus een mooie decembermaand voor de liefhebbers van Porcupine Tree.

Terug aan het front

‘Closure/Continuation.Live.’ is een perfecte audiovisuele weergave van de triomfantelijke terugkeer van Porcupine Tree op het podium. De luisteraar/kijker ervaart de hele show alsof hij zelf op het podium staat terwijl de band zijn setlist met “hits” (die volgens frontman Steven Wilson geen hits zijn maar “een volkslied uit een alternatief universum”) energiek en technisch perfect uitvoert om de 17.000 uitzinnige bezoekers naar een onvermijdelijke climax te leiden.

Steven WilsonRichard Barbieri en Gavin Harrison – aangevuld met de toerende muzikanten Randy McStine (gitaar) en bassist Nate Navarro – spelen tijdens deze show een groot deel van Porcupine Tree’s reünie album uit 2022, naast klassiekers en publieksfavorieten als ‘Trains’, ‘Fear of a Blank Planet’ en ‘Anesthetize’.

Tracklist Closure/Continuation.Live

1. Blackest Eyes
2. Harridan
3. Of the New Day
4. Rats Return
5. Even Less
6. Drown With Me
7. Dignity
8. The Sound Of Muzak
9. Last Chance To Evacuate Planet Earth Before It Is Recycled
10. Chimera’s Wreck
11. Fear of a Blank Planet
12. Buying New Soul
13. Walk The Plank
14. Sentimental
15. Herd Culling
16. Anesthetize
17. I Drive The Hearse
18. Sleep Together
19. Collapse the Light Into Earth
20. Halo
21. Trains

PORCUPINE TREE ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén