White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Taylor Hawkins (Foo Fighters) R.I.P. 1972-2022

Leestijd: < 1 minuut

In een hotel in Colombia is Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins overleden. Het medisch personeel heeft hem nog proberen te reanimeren, zonder succes. De drummer had onlangs Abraham gezien en was nu op tournee met Foo Fighters door Zuid-Amerika. In Colombia stond een show op een festival gepland.

Taylor Hawkins maakte naam als drummer van Alanis Morissette. In 1997 kwam hij bij Foo Fighters, nadat Dave Grohl ontevreden was over de toenmalige bezetting. Daar groeide hij uit tot een belangrijk gezicht naast Grohl in die band. De drummer was veelzijdig van aard, wat ook resulteerde dat hij actief bij de songwriting betrokken was. Tevens deed hij de backing vocalen en voor enkele tracks was hij zelfs de zanger. ‘Cold Day In The Sun‘ is daar een goed voorbeeld van. Op die manier kon Grohl live toch ook nog drummen.

Taylor Hawkins

‘Somebody To Love’

Dat Taylor Hawkins kon zingen, bleek enkele dagen terug nog. Van de show van Foo Fighters op Lolapalooza Chile zijn de beelden online gezet. Daar wisselden Hawkins en Grohl ook van rol, om vervolgens een ijzersterke ode aan Queen te brengen middels hun interpretatie van ‘Somebody To Love’. Kijk, geniet en herinner Hawkins als een groots muzikant.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén