White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Satan – Earth Infernal

Leestijd: 2 minuten

Satan draait al lang mee. Oké, voor de gelovigen op deze aardbol draait Satan nog veel langer mee, maar hier gaat het om de band Satan. Ondanks dat de Britten een paar maal van het toneel zijn verdwenen, is de groep inmiddels weer een ruim decennium actief. Dat resulteert ook weer in een nieuwe plaat. Satan komt via Metal Blade met Earth Infernal.

Satan

Eind jaren ’70 waren het Steve Ramsey en Russ Tippins die de handen ineen sloegen en na wat wisselingen vond de groep de line-up om in 1983 de debuutplaat mee af te leveren. Die line-up geldt tot op de dag van vandaag. Sinds de meest recente reünie, in 2011, speelt Satan gewoon in de klassieke line-up.

Earth Infernal

De nieuwe plaat is de opvolger van het uit 2018 komende Cruel Magic. Hiermee wordt Earth Infernal de vierde studioplaat sinds de hereniging en de zesde van Satan in het totaal. In de begindagen zag deze Britse cultband met Court In The Act (1983) en Suspended Sentence (1987) de enige twee platen uitkomen.

Earth Infernal brengt de liefhebber van heavy metal tien nieuwe tracks van Satan. Die zijn samen goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek. Dat die muziek heavy metal pur sang is, moge duidelijk zijn. ‘Luciferic’ is daar een goed voorbeeld van. Satan laat horen dat heavy metal dan niet eens op een hoog tempo gepresenteerd hoeft te worden om die spirit hoog te houden.

‘Mercury’s Shadow’ laat horen dat Satan ook zonder de vocalen van Brian Ross kan vlammen. Deze korte instrumentale track onderstreept de kracht van het gitaartandem van deze groep. ‘From Second Sight’ laat dat ook goed horen. Wie Satan niet kan – allereerst, schaam je – moet indenken dat Thin Lizzy het werk met de attitude van Judas Priest speelt.

Er zijn niet veel bands die kunnen stellen dat zij na meer dan veertig jaar in het vak het vuur nog steeds flink hebben branden. Satan laat met Earth Infernal horen dat zij nog steeds als voorbeeld in de heavy metal geldt. Puike gitaarplaat.

Satan - Earth Infernal

Tracklist Earth Infernal

 01. Ascendancy
 02. Burning Portrait
 03. Twelve Infernal Lords
 04. Mercury’s Shadow
 05. A Sorrow Unspent
 06. Luciferic 
 07. From Second Sight
 08. Poison Elegy
 09. The Blood Ran Deep
 10. Earth We Bequeath

Satan online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén