White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

A Pale Horse Named Death – Infernum In Terra

Leestijd: 2 minuten

Toen in 2011 And Hell Will Follow Me verscheen, was het duidelijk dat Sal Ambruscato uit een ander vaatje tapte voor deze band. A Pale Horse Named Death greep de muziekliefhebber direct en ook live deed de band van zich spreken. Inmiddels is A Pale Horse Named Death aan het vierde studioalbum toe. Via Long Branch Records/SPV komt A Pale Horse Named Death met Infernum In Terra.

A Pale Horse Named Death

Natuurlijk is A Pale Horse Named Death de band van Sal Ambruscato. De voormalig drummer van Type O Negative en Life Of Agony laat zich hier van een andere kant zien. Met de gitaar om zijn nek werpt hij zich op als frontman, zingend en wel. Waar in het verleden ook Bobby Hambel van Biohazard en Johnny Kelly (Type O Negative, Seventh Void) nog bij de band zaten, zijn de mannen naast Ambruscato nu niet direct degenen die men al kent. Dat deert echter niet.

Infernum In Terra

Op deze vierde langspeler van A Pale Horse Named Death staan elf tracks. ‘Devil’s Deed’ is met meer dan zeven minuten de langste van de plaat. Echter doordat er ook nog een aantal nummers op staan die de zes minuten passeren, kan gesteld worden dat A Pale Horse Named Death niet vies is van lange nummers. Dat blijkt bijvoorbeeld in het slepende ‘Cast Out From The Sky’, welke doet denken dat Alice In Chains in de vroege dagen Black Sabbath speelt. De piano-outro van dat nummer rekt de lengte ook wel op.

‘Shards Of Glass’ is ook een nummer waarbij de link met Alice In Chains te leggen is. Dat gebeurt niet alleen door de manier van zingen door Sal Ambruscato. De melodieuze gitaarlijn, haast solerend, door het eindrefrein geeft ook extra schwung aan het geheel. ‘Lucifer’s Sun’ grijpt bij vlagen naar het nog stevigere werk, wat weer voor afwisseling op de plaat zorgt. De coupletten zijn juist wel heel ingetogen, wat iets bedwelmends met zich meebrengt.

De vierde langspeler van A Pale Horse Named Death, Infernum In Terra, laat horen dat Sal Ambruscato en zijn kompanen een dijk van een rockplaat hebben weggezet. De plaat rockt, sleept de luisteraar mee en boeit van begin tot eind. A Pale Horse Named Death is duidelijk in vorm.

APALEHORSENAMEDDEATH1625661553310209

Tracklist Infernum In Terra

1. Infernum
2. Believe In Something (You Are Lost)
3. Cast Out From The Sky
4. Shards Of Glass
5. Lucifer’s Sun
6. It Is Done
7. Two Headed Snake (Propofol Dreams)
8. Slave To The Master
9. Devil’s Deed
10. Reflections Of The Dead
11. Souls In The Abyss

A PALE HORSE NAMED DEATH ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter

LONG BRANCH RECORDS ONLINE

Bandcamp
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén