White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Adoperta Tenebris – Oblvlivion: The Forthcoming Ends

De naderende eindes mogen er veel zijn, maar vooropgesteld alles wat met de pandemie te maken heeft. In de tijd dat Adoperta Tenebris deze songs heeft opgenomen, was de wereld daardoor ook een stuk donkerder. Andersom is dat natuurlijk ook weer wel passend. Feit is dat Adoperta Tenebris met Oblivion: The Forthcoming Ends is gekomen.

Adoperta Tenebris

De uit Frankrijk afkomstige band Adoperta Tenebris is eigenlijk geen band. Er is maar één lid, waarvan twee dingen duidelijk zijn: het is een man en hij doet alles in de band. In 2017 kwam de eerste langspeler van Adoperta Tenebris uit. Die release werd gevolgd door de eigen interpretatie van ‘Venus In Furs’, welbekend van The Velvet Underground. Die losstaande single heeft dus nu een opvolger.

Oblivion: The Forthcoming Ends

Op deze tweede langspeler van Adoperta Tenebris, welke uitkomt via Les Acteurs De L’Ombre Productions, staan zeven tracks. Samen zijn zij goed voor een klein vijftig minuten aan muziek. Adoperta Tenebris schuwt lange nummers dan ook. Alleen ‘In Our Mazes’ duurt minder dan vijf minuten.

Een enkele keer krijgt Adoperta Tenebris gezelschap van gastvocalisten, waardoor er een breder, onheilspellend geluid voorkomt. Dit blijft wel dicht bij het karakter van de black metal, waardoor de plaat wel een geheel is. Overigens gaat het hier wel om een slepende variant in de black metal. ‘We Were Giants’ en ‘A Farewell To Hope’ laten dat goed horen. Adoprta Tenebris weet echter hier en daar wel meedogenloze versnellingen te plaatsen, waardoor de muziek niet saai wordt. De zeven nummers op Oblivion: The Forthcoming Ends mogen dan wel gaan over de ondergang, de mensheid krijgt ook hoop. De kille sferen van de black metal zorgen ervoor dat Adoperta Tenebris met Oblivion: The Forthcoming Ends ook menig hart zal verwarmen.

Adoperta Tenebris - Oblivion

Tracklist Oblivion: The Forthcoming Ends

1. We Were Giants
2. Vultures Over The Mass Grave
3. In Our Mazes
4. A Farewell To Hope
5. Utter Manifest
6. Calvaire
7. The Season Of Gallows

Adoperta Tenebris online

Facebook 
YouTube 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén