White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nifty Sea – Nifty Sea

Leestijd: 2 minuten

De eerste tonen van een plaat tonen vaak gelijk al een goede indicatie van waar het heen gaat. Die eerste klanken op de debuutplaat van Nifty Sea, welke gewoon naar de band zelf is genoemd, beloven in dat kader veel goeds voor de gitaarliefhebber. Dat album is verschenen via Red Cat Records.

Nifty Sea

Opererend vanuit het Italiaanse Ancona richt dit drietal zich op de alternatieve rock. Hun voorliefde voor de rock uit onder andere jaren ’70 steekt de band dan ook niet onder stoelen of banken. Deze debuutplaat volgt overigens twee jaar nadat de band is opgericht, want dat gebeurde in 2019.

De debuutplaat

Op het album staan tien tracks. Direct worden de invloeden duidelijk. De eerste tonen geven een déjà vu naar Jimi Hendrix en Led Zeppelin, om als de zang erbij komt ook Muse sterk aan te halen. ‘Such Like A Refuse’ is dan ook gelijk een strakke opening om de luisteraar mee te grijpen. In het daarop volgende ‘Back From Greece’ lijken er zelfs subtiele hints naar Jeff Buckley in de vocalen te vinden, terwijl ook Queens Of The Stone Age en Radiohead ergens nog van invloed mogen zijn. Het fenomenale gitaarwerk zal veel mensen goed doen.

Als het alleen om het ijzersterke gitaarwerk gaat bij dit drietal, dan worden zowel de andere leden als het liedje als geheel te kort gedaan. Dat blijkt ook op de momenten dat Nifty Sea het wat rustiger aan doet. De ballade schuwt de groep dan ook niet. ‘Crazy’ is daar een goed voorbeeld van.

Nifty Sea is een sterke debuutplaat van de gelijknamige band. Misschien doet de band in sommige gevallen iets te sterk denken aan Muse, maar gezien die kwaliteit, kan dat ook alleen maar als een zege gezien worden. Dit visitekaartje is met overtuiging afgegeven.

Nifty Sea - Nifty Sea

Nifty Sea online

Facebook
Twitter
Instagram

RED CAT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén