White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Trigger Mafia – The Brotherhood

Leestijd: 2 minuten

De Canadese rockers van Trigger Mafia staan voor een revival in de rock. De band, welke komt met een attitude die past bij alles dat rock ’n roll ademt, is inmiddels neergestreken bij Rock Company Records. Via dat Nederlandse label kwam onlangs de debuutplaat uit. Die debuutplaat van Trigger Mafia heet The Brotherhood.

Trigger Mafia

Achter Trigger Mafia gaat een viertal schuil. Bij die vier behoort ook een toetsenist, wat direct ook iets zegt over de insteek op de rock. Het kwartet leeft bij het motto ‘vanuit de garage naar het podium’. Dit is ook iets wat in de videoclips die de band online heeft gezet, sterk naar voren komt.

The Brotherhood

Of de heren fan zijn van wijlen voetbalgrootheid Johan Cruijff is niet bekend, maar feit is dat de debuutplaat veertien tracks telt. Zij hopen natuurlijk dat dat aantal hen ook geluk brengt. Overigens geldt wel dat de cd-uitgave veertien tracks telt, want ‘Horsehead In Your Bed’ is een bonustrack die alleen op de cd staat.

Opener ‘Find A Better Way’ laat gelijk de energie blijken die er in deze groep schuil gaat. Dat nummer bewijst ook de kracht van de backing vocalen. Een paar maal komt er een dame meezingen en dat is hier ook het geval. Dat geeft een erg prettige schwung aan de sound. Echter blijft het wel Trigger Mafia dat zelf de show steelt. ‘Devil Woman’ is daar een goed voorbeeld.

Instrumentale kracht

Trigger Mafia heeft op The Brotherhood niet alleen energieke rocktracks die meezingbaar zijn staan. Een viertal tracks doet het zonder zang. ‘Drink What You Drink And Roll What You Roll’ bewijst dat de heren ook zonder zang de aandacht goed weten vast te houden. Op dit soort momenten weet de band de kracht van de individuen goed naar voren te laten komen.

Dat Trigger Mafia zichzelf ziet als de revival in de rock wordt op The Brotherhood  op een sterke manier onderstreept. Deze Canadese groep weet wat rocken is en kan buigen over een meer dan prima debuut hier.

Trigger mafia - The Brotherhood

Trigger Mafia online

Website
Facebook

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén