White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Layers Of Devotion presenteert eerste single

Leestijd: 2 minuten

Het zijn de donkere dagen tussen Kerst en het nieuwe jaar. Waar menig mens nog aan het uitbuiken is van de overdadige kerstmaaltijd of aan het ontnuchteren is van de bijpassende dranken, zijn er ook lichtpuntjes die helpen voor het herstelproces. Layers Of Devotion heeft met de eerste single een van die lichtpuntjes in handen.

Waarschijnlijk worden de wenkbrauwen gefronst bij het lezen van die naam. Layers Of Devotion is het muzikale project dat gitarist Maarten Jungschläger gestart is naast Embers Of Oblivion. Met die band speelde hij dit jaar nog glansrijke shows op zowel Roosendaal Open Air als White Room’s Loud & Heavy in Musicon, Den Haag.

Nu heeft Layers Of Devotion dus een kersverse single online. Dat nummer is te luisteren op Spotify en zal binnenkort ook nog een geheel eigen versie op YouTube krijgen. Daar gaan namelijk de lyrics van de song ook gepresenteerd worden middels een lyricvideo. Dat is voor later.

Maarten Jungschläger in actie met Embers of Oblivion in Musicon, Den Haag

Single Layers Of Devotion

De single van Layers Of Devotion heet ‘Flood Of Violence’. De track komt uit de grijze massa van Jungschläger, maar wordt gespeeld met een aantal zeer hoogstaande muzikanten. Als vocaliste heeft hij Monica Janssen weten te strikken. De frontvrouw van X-Tinxion en Downcast Collision weet met haar vocalen de metalhead flink bij zijn strot te pakken. Dat blijkt hier ook.

Als drummer komt niemand minder dan Michiel van der Plicht om de hoek kijken. Ja, dat is diezelfde Michiel van der Plicht die momenteel schittert in Pestilence en Aran Angmar. Voorheen deed hij onder andere ijzersterke drumdingen bij God Dethroned en live vlamt hij met Carach Angren. Bassist Dominic Bellekom completeert de line-up van ‘Flood Of Violence’. Hij is voor het grote publiek misschien nog een relatief onbekende, maar onlangs bewees hij op Metal Experience Fest III in Gebr. de Nobel te Leiden dat hij met zijn band Ten Ton John de groove goed in zijn vingers heeft.

Layers of Devotion

Layers Of Devotion online

Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén