White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tragik – Ultima Ratio

Leestijd: 2 minuten

Wat is er beter: een bloeddorstige hond of een zinnenprikkelende dame? Het is natuurlijk maar net wat men wilt onderstrepen. Feit is dat de eerste op de cover prijkt, terwijl men het tweede min of meer gewend was van Tragik. Die nieuwe plaat van Tragik heet Ultima Ratio en is uitgekomen via Rock Company Records.

Tragik

De band Tragik is één van de bands van alleskunner Phil Vincent. Hier doet hij echter niet alles, want de groep is ene drietal. Damian D’Ercole is hier de bassist en achter de drumkit is Dirk Phillips te vinden. In 2020 kwam Tragik nog met Faith Healer, maar wie Phil Vincent kent, weet dat stilzitten er voor zijn muzikale brein nooit bij is.

Ultima Ratio

De melodieuze hardrock komt in tien tracks. Waar eigenlijk alle tracks een speelduur van ergens tussen de drie en vijf minuten hebben, is er één uitschieter. Dat is ‘Requiem’. Die track duurt meer dan acht minuten. Dat nummer is één van de tracks waar William Roux als gastgitarist mee komt doen. ‘The Last Resort’ is de andere. Het vuur dat Roux in zijn soleerwerk meeneemt, zal ook de luchtgitaristen goed doen.

De agressiviteit van de albumhoes komt ook terug in de muziek. Opener ‘Hunter’ laat dat goed horen. Het drumwerk onderstreept dat. Waar het grotendeels om Phil Vincent draait, is dit toch ook een groot compliment aan Dirk Philips. De basis die hij bijvoorbeeld in ‘Out On A Limb’ weglegt, is daar ook een goed voorbeeld van.

Tragik staat voor hardrock, maar laat op Ultima Ratio horen dat dit niet hoeft te betekenen dat elke track hetzelfde moet klinken. De diversiteit in de nummers en het puike gitaarwerk zorgen ervoor dat de liefhebber hier uitgebreid van kan genieten.

Tragik - Ultima Ratio

PHIL VINCENT ONLINE

Website – Phil Vincent bands
Bandcamp

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén