White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Metal Experience Fest 3 @Gebr. De Nobel, Leiden

Afgelast en verplaatst, maar uiteindelijk was het op zaterdag 6 november toch eindelijk tijd voor Metal Experience Fest in Gebr. De Nobel te Leiden. De nieuwe editie had vanwege het welbekende virus wat aanpassingen moeten doen in de line-up. Toch waren er meer dan genoeg redenen voor de metalhead om naar Leiden te gaan. White Room Reviews was erbij.

Het pand was al extra vroeg open gegaan. Hierdoor konden degenen die de avond ervoor de pre-party in Lazarus hadden meegemaakt hun kater wegspoelen met vers bier. Tevens was er ook een regeling getroffen dat men eten kon bestellen, wat dan vervolgens daar bezorgd werd. Het was direct duidelijk dat aan alles voor de muziekliefhebber was gedacht. Oh, en de trap in de foyer was weg, waardoor de weg naar de bar nog makkelijker te vinden was.

Kleine zaal

De acht bands die kwamen spelen, waren verdeeld over twee podia. De kleine zaal had de eer om af te mogen trappen. Hallowed Fire mocht openen, wat zij eerder ook al onder andere op Roosendaal Open Air hadden mogen doen. Menig metalhead was van mening dat het tijd werd om deze band eens niet als opener te plaatsen, maar verderop in het programma.

Ten Ton John leek op voorhand de vreemde eend in de bijt. Deze Haagse band zette echter een krachtige set weg, waarbij hun stevige klanken secuur werden gevoed met de nodige melodie. Voor de ervaren rotten van Cyclone was het daarna een koud kunstje om de metalhead in beweging te krijgen. Hun thrash metal gierde als vanouds, waarbij de bas soms wel op het randje van pijnlijk was. Hun landgenoten van Bark waren noordwaarts gekomen om Metal Experience Fest in de kleine zaal van Gebr. De Nobel af te sluiten.

Grote zaal

Het deel in de grote zaal werd afgetrapt door Graceless. Waar de frontman op de vorige editie nog met drie bands actief was, wist hij nu met deze strakke death metal band te vlammen. Graceless bewees op het grote podium waarom de metalhead graag voor deze band reist. Heftig bleef het vervolgens ook met Carnation. Deze band is niet voor watjes. De podiumpresentatie onderstreepte dat al.

Die podiumpresentatie is bij Evil Invaders heel anders. Deze Belgische thrashers hebben ronddraaide logo’s, kettingen en wilde poses met hun gitaren. Met enige vertraging begonnen zij aan de set, waarin ook ruimte was voor werk van de aankomende langspeler. Die gaat in het voorjaar van 2022 verschijnen. Vele fans maakten gretig gebruik van de vloer om daar een mooie pitt te vormen.

De absolute afsluiter van Metal Experience Fest was Pestilence. Die band behoefde natuurlijk geen introductie meer, al hebben de heren hun namelijk wel aangepast op de recentelijke langspeler. Toch schotelden meneer Mameli en zijn kompanen veel meer dan de tracks van Exitivm voor. Ondanks dat de pauzes tussen de nummers soms wel wat korter hadden gemogen, was het een set die menig metalhead in beweging bracht. Dat het later op de avond was, betekende ook dat de pitt zowel heftiger als leger was.

Zaterdag 6 november was een mooi feest der metal waarbij vele muziekliefhebbers elkaar na lang weer konden zien. Daarom had Metal Experience Fest niet alleen een waardevol karakter qua bands, maar ook qua sociaal welbevinden. De editie van 2022 kan al in de agenda’s, want met onder andere Sanctuary op het affiche is die datum al bekend gemaakt. Tot 3 september 2022.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén