White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stillbirth – Strain Of Gods EP

Het is een opvallende verschijning in de hoek van de metal waar de concurrentie qua opvallendheid groot is. De Duitsers van Stillbirth lijken soms eerder een surfrockband, tot dat ze gaan spelen. Die groep komt nu met een nieuwe korte schijf. Via Unique Leaders Records brengt Stillbirth de ep Strain Of Gods uit.

Stillbirth

Het was aan het eind van het vorige millennium toen deze Duitsers beseften dat Duitsland toe was aan een nieuwe klapper. Met een rugzak vol explosieve death metal en een flinke dosis grindcore werd het een snel rijzende ster. Inmiddels staat de teller qua langspelers al op zeven.

Strain Of Gods EP

Deze nieuwe release, welke volgt op de langspeler Revive The Throne, die afgelopen jaar uitkwam, telt zes tracks en duurt net iets meer dan twintig minuten. Qua speelduur is Stillbirth op deze schijf behoorlijk constant. Alleen ‘Skinned By The Sun’ haalt de drie minuten niet, maar de rest hangt allemaal ergens tussen de drie en vier minuten.

Qua muziek gaan alle registers binnen de brute death metal en grindcore open. ‘Double Fire Double Fun’ bewijst dat men zelfs effectieve breaks kan combineren met opzwepend hakwerk. ‘Skinned By The Sin’ onderstreept ook dat deze heren de tempowisselingen krachtig kunnen inzetten. Op die manier bruist de muziek van de energie, net als bij die track het aftellen in het Duits.

De afgelopen drie jaar was het telkens een langspeler van Stillbirth, maar 2021 staat in het teken van de ep. Wie Strain Of Gods van Stillbirth hoort, weet dat die ep flink hard en op repeat gaat.

Stillbirth - Strain Of Gods EP

Tracklist Strain Of Gods EP

1.    Ultimum Exitium
2.    Surfers Paradise
3.    Double Fire, Double Fun
4.    Skinned By The Sun
5.    You Can’t Kill Us
6.    Strain Of Gods

Stillbirth online

Facebook
Website 
Twitter 
Youtube 
Instagram

Unique Leader Records

Bandcamp
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén