White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alberta Cross – Sinking Ships

Leestijd: 2 minuten

Officieel staat Alberta Cross te boek als een rockband, maar feit is dat de van origine Zweedse Petter Ericson Stakee het enige lid van de band is. Toch wordt er gesproken over een band. Die ‘band’ heeft nu een nieuwe plaat. Alberta Cross komt namelijk met de zevende langspeler en die is genaamd Sinking Ships.

Alberta Cross

Ooit had Alberta Cross ook andere leden dan Stakee. Echter, het enige permanente lid naast hem vertrok jaren geleden en sindsdien doet Stakee het gewoon met wie er aanhaakt. Daarin heeft hij in producer Luke Potashnick een goede kompaan gevonden. Die is ook voor deze plaat weer op de lijn verschenen.

Sinking Ships

In tien tracks, waarvan opener ‘Mercy’ met meer dan vijf minuten de langste is, laat Alberta Cross op Sinking Ships de bedwelmende, dromerige kant van de rock op een mooie wijze weet uit te voeren. ‘Come To A Place’ onderstreept dat, evenals de hoop die de muziek uitstraalt. Opener ‘Mercy’ benadrukt dat de herhalende ritmes ook pakkend kunnen werken.

De tracklist wordt afgesloten met een opvallende track. Sinking Ships wordt namelijk door Alberta Cross afgesloten met een track die niet van eigen hand is. ‘Every Time The Sun Comes Up’ is origineel van Sharon van Etten. Alberta Cross zet dit nummer subtiel naar eigen hand, wat op een mooie, passende manier gedaan wordt. Net als in ‘Morning Drum’ zijn ergens nog invloeden van The War On Drugs en The National te horen.

Alberta Cross heeft met Sinking Ships een mooie plaat gemaakt waarbij de luisteraar heerlijk in zijn zetel kan wegzwijmelen. Deze muziek heeft iets van een betoverende trip over zich heen hangen. Kortom, lekker wegdromen.

Alberta Cross - Sinking Ships

Tracklist Sinking Ships

  1. Mercy 5:11
  2. Sinking Ships 4:56
  3. Glow In The Dark 3:56
  4. Between You And Me 3:11
  5. Come To A Place 4:24
  6. Morning Drum 3:18
  7. Near Misses And Defeats 3:24
  8. Vespertine 4:10
  9. Bloom 3:58
  10. Every Time The Sun Comes Up 3:48

Alberta Cross online

Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén