White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Thron – Dust

Leestijd: 2 minuten

De Duitse black metalband Thron, welke ook nog bekend staat onder de noemer met een ‘e’ erachter, staat voor de duisternis van het Zwarte Woud. Deze zuidelijke regio blijkt voor hen een perfecte basis voor een goed portie black metal. Inmiddels is die band toe aan een nieuwe langspeler. Dat album van Thron heet Dust en verschijnt via Listenable Records.

Thron

De tijden voor Thron zijn veranderd. De band heeft namelijk na het uitkomen van hun langspeler Pilgrim een nieuwe drummer en gitarist verwelkomd. Echter, dit zijn wel ervaren rotten in het vak. De nieuwe gitarist is op het nieuwe album nog niet te horen, want die partijen zijn nog gedaan door zijn voorganger. Voor de drumpartijen geldt dat zowel de huidige als de vorige drummer op Dust te horen zijn.

Dust

In elf nummers laat Thron horen dat de wereld van de black metal ook in Duitsland een vlag heeft geplaatst. Het totaal van zo’n vijfenvijftig minuten zorgt ervoor dat de liefhebber meegesleept wordt door vuren die heet opgestookt worden. ‘Return…’ zal er zowel bij de liefhebbers van de oudere black metal als de nieuwere generatie goed ingaan. Thron presenteert de muziek in een goede mix, waarin wel een mooie balans gevonden is voor de schelle partijen. Dat blijkt ook goed in het furieuze eind van dat nummer.

Dust laat horen dat Thron goed is in het spelen met de tempo’s, waardoor het geen eenzijdige brok black metal is geworden. ‘The Eve’ laat horen dat slepende gitaarpartijen best gecombineerd kunnen worden en het korte ‘Monologue’ bewijst dat deze heren de furieuze snelheid ook kan omarmen. Middels ‘Martyr’, de langste track van Dust, heeft Thron ook een heerlijke afsluiter voor deze plaat. Vanaf die eerste tellen voelt de liefhebber, mede door de sample, dat hier wat te gebeuren staat.

Dust is een langspeler laat horen dat de Duitsers van Thron de black metal meer dan goed in de vingers heeft. Als het om het genre gaat, is het een complete, goed gebalanceerde plaat. Aanrader voor de liefhebber.

Thron - Dust

Tracklist Dust

1) Dying In The Mud
2) Return…
3) The True Belief
4) The Golden Calf
5) Monologue
6) The Eve
7) Into Oblivion
8) The Tyranny Of I
9) Face Of Despair
10) The Wrong God
11) Martyr

Thron online

Facebook
Instagram

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén