White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alice Cooper – Road

Leestijd: 2 minuten

Detroit Stories is nog maar twee jaar uit, maar de opvolger staat al voor de deur. Alice Cooper heeft namelijk met zijn band de langspeler Road opgenomen. Deze nieuwe studioplaat verschijnt net als zijn voorganger via EarMusic.

Alice Cooper

Is er een plaats op deze wereld waar Alice Cooper niet bekend is? ‘School’s Out’, ‘Poison’ en ‘Halo Of Flies’ zijn toonaangevende tracks die toch wel nadrukkelijk in het collectieve geheugen gegrift zijn. En dit zijn slechts enkele voorbeelden uit zijn rijke oeuvre. Buiten dat rockt hij ook nog de wereld rond met Hollywood Vampires.

In die band heeft hij Tommy Hendriksen ook naast zich. In zijn eigen band is dit ook al jaren een vast gezicht. Naast Hendriksen zijn ook Nita Strauss, die onlangs op haar soloplaat Alice Cooper ook kon verwelkomen, en Ryan Roxie als gitaristen van de partij. Volgers van de band kennen die gezichten ook al jaren.

Road

De dertien tracks op Road zijn het resultaat van het collectief en de onderlinge energie van dit complete gezelschap. De band van Alice Cooper heeft namelijk volledig deelgenomen aan dit hele proces, waardoor het ook echt als een album van het geheel bestempeld kan worden. De thematiek van het touren gaat als een rode draad door het album heen, waar ook de clichés van de rockster, groupies en het thuiskomen natuurlijk bij horen.

Door de aanwezigheid van het drietal gitaristen kan wel gesteld worden dat de hardrock behoorlijk guitar-driven is. ‘White Line Frankenstein’en ‘Welcome To The Show’ laten dat goed horen. Subtiel refereert Alice Cooper er daarin ook nog fijntjes aan dat het één grote show is. ‘Big Boots’, en daar staat echt een ‘t’, rockt de band op een wijze waarin de southern rock omarmd wordt. Daarin is dan ook een mooie, sterke rol voor de piano weggelegd.

Niet gebonden aan één stijl

Dat het meer dan puur opzwepende hardrock is op Road bewijst Alice Cooper onder andere met het meer rock ’n roll-georiënteerde ‘Rules Of The Road’. Dat nummer neigt ergens ook nog naar ZZ Top, waardoor de link met de hardrock wel blijft. ‘Baby Please Don’t Go’ brengt daarentegen echt de sentimentele kant in deze groep naar boven. ‘The Big Goodbye’ is dan juist weer heel heavy.

Het samen zijn met de band legt duidelijk geen windeieren. Road is misschien wel de meest rockende plaat in jaren van Alice Cooper. Heerlijke hardrock waarbij clichés het geheel juist alleen maar meer body geven.

Alice Cooper - Road

Tracklist Road

1.I’m Alice
2.Welcome To The Show
3.All Over The World
4.Dead Don’t Dance
5.Go Away
6.White Line Frankenstein
7.Big Boots
8.Rules Of The Road
9.The Big Goodbye
10.Road Rats Forever
11.Baby Please Don’t Go
12.100 More Miles
13.Magic Bus

ALICE COOPER ONLINE

Facebook
Twitter
Website

EARMUSIC ONLINE

Webshop
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén