White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Amon Amarth – Heidrun EP

Leestijd: 2 minuten

Ooit werd gedacht dat de zegetocht van de Vikingen ten einde was gekomen. Echter, de afgelopen jaren lijkt de opmars groter dan men eeuwen terug ooit voor mogelijk had gehouden. In de vorm van Amon Amarth is de hele wereld op hun knieën gegaan. Althans, de metal-loving wereld. Om die zegetocht kracht bij te zetten kwam Amon Amarth met de EP Heidrun. Die is verschenen via Metal Blade.

Amon Amarth

Afgelopen jaar kwam Amon Amarth met The Great Heathen Army, wat alweer hun twaalfde langspeler uit hun carrière was. Dat album is uitgebreid gepromoot. Amon Amarth was onder andere in een co-headlining tournee op de Europese podia te vinden samen met Machine Head, waar de grootsheid van dit gezelschap eens te meer bleek.

Heidrun EP

Wie nu denkt dat deze EP gevuld is met nieuw materiaal, kan die hoop laten vieren. Deze release draait om ‘Heidrun’. En ja, dat nummer stond inderdaad ook gewoon op The Great Heathen Army. Echter, de live versie, opgenomen op Graspop Metal Meeting dit jaar, laat wel horen dat het nummer ook live aanstekelijk is. Dat is natuurlijk ook het resultaat van de sterke melodielijnen.

Dat is dan ook kenmerkend voor de sound van Amon Amarth. Hetgeen wat ook blijkt in de live versie van ‘Put Your Back Into The Oar’. Deze track, wat een liveklassieker is en in 2022 als stand-alone single is uitgekomen, gunt de luisteraar ook het roei-moment. Een mooie reden om thuis ook lekker te gaan roeien, voordat de irritante geiten-geblère versie van ‘Heidrun’ het geheel toch wat vreemd afsluit. Misschien alleen leuk voor als men stomdronken is.

Voor de fans is het leuk, maar wie niet van ‘Heidrun’ houdt heeft aan deze EP van Amon Amarth niet echt een release om blij van te worden. Echter, de beide live tracks zijn het luisteren meer dan waard, gezien de energie van de band.

Amon Amarth - Heidrun EP

Tracklist Heidrun EP

  1. Heidrun (2023 Remix) 4:43
  2. Heidrun (Live at Graspop, 2023) 4:58
  3. Put Your Back into the Oar (Live at Hellfest, 2023) 4:58
  4. Heidrun (Goat Remix) 4:43

AMON AMARTH ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén