White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – XI: Bleed Here Now

Leestijd: 2 minuten

Sinds het negende studioalbum heeft de Amerikaanse band …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, ook wel kortweg Trail Of Dead genoemd, de Romeinse cijfers omarmd. Inmiddels is men bij het elfde album. Die plaat van Trail Of Dead gaat XI: Bleed Here Now heten. Dat album verschijnt in Europa via InsideOut Music.

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead

De naam bekt niet lekker, maar de muziek doet dat al jaren op eigenzinnige wijze wel. De band is opgericht in het midden van de jaren ’90 door Conrad Keely en Jason Reece. Zij vormen dan ook het hart van dit zestal. Na de millenniumwisseling wist de band zich in de oren van een groter publiek te spelen.

XI: Bleed Here Know

De nieuwe plaat van Trail Of Dead is een hele ervaring. Dat komt omdat er gebruik is gemaakt van een quadraphonische mix. Wie goed leest, weet dat deze plaat dus op een goede installatie het best tot zijn recht komt. De luxere uitgave telt daarvoor ook nog de Blu-Ray, zodat de verfijnde intensiteit nog beter ervaren kan worden.

De band neemt wat betreft de luisteraar helemaal mee op reis. Opener ‘Our Epic Attempts’ laat nog niks blijken waar het heen gaat, noch doet dat ‘Long Distance Hell’, welke daarop volgt. Toch geven deze tracks al wel weg dat hier qua bombast en sound-intensiteit heel wat gaat volgen. Vervolgens komt de progressieve rock gegoten in de mal van een liedje in ‘Field Songs’ naar voren. Dat doen de heren met hun kompanen goed. ‘Penny Candle’ heeft daarbij ook iets Pink Floyd-achtigs in zich, terwijl er ook momenten aan Steven Wilson doen denken.

Eenentwintig

Wat belangrijk om te weten is van deze muzikale reis, is dat men geen eenzijdig menu valt te beleven. Trail Of Dead durft op momenten stevig te rocken, om op andere momenten juist bedwelmend op de luisteraar in te werken. In sommige track komt dat ook samen aan bod. Weet wel dat het eenentwintig nummers zijn. Dat is niet niks, maar gezien het geheel had er ook geen gemist kunnen worden. En welke zeker niet gemist mag worden, is ‘Take By The Hand’. Die track van meer dan elf minuten is echt machtig. De flow is goed, waardoor men blijft luisteren.

…And You Know Us By The Trail Of Dead heeft met XI: Bleed Here Now een uiterst verfijnde nieuwe plaat. Waak er wel voor dat men dit niet op crappy rips gaat luisteren, maar op een goede installatie. Een plaat waarvoor je gaat zitten en je door mee laat voeren.

...And You Will Know Us By The Trail of Dead - XI Bleed Here Now

Tracklist XI: Bleed Here Now

 1. Our Epic Attempts
 2. Long Distance Hell
 3. Field Song
 4. Penny Candle
 5. No Confidence
 6. String Theme
 7. Kill Everyone
 8. Growing Divide (feat. Britt Daniel)
 9. Pigments
 10. Golden Sail
 11. A Life Less Melancholy
 12. Taken by the Hand
 13. Contra Mundum
 14. Darkness into Light
 15. Water Tower
 16. Sounds Of Horror
 17. Protest Streets
 18. The Widening Of Gyre
 19. Millenium Actress (feat. Amanda Palmer)
 20. Salt in your Eyes
 21. English Magic

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

INSIDEOUT MUSIC ONLINE

Facebook
Website
YouTube
Shop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén