White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Atena – Drowning Regret & Lungs Filled With Water

Leestijd: 2 minuten

In de wereld van de metal- en deathcore is het uit Noorwegen afkomstige Atena een band die in de gaten gehouden moet worden gehouden. Vanuit dit Scandinavische land is de groep aan een stevige opmars bezig. Via Indie Recordings komt deze formatie met Drowning Regret & Lungs Filled With Water.

Nadat ‘Intro’ heeft geklonken, laat Atena direct horen geen band te zijn als de meeste andere. De groep laat horen dat ze de moderne tijd stevig op de metal heeft laten inwerken. Dat zorgt voor een combinatie van opzwepende riffs en loodzware breaks. De afwisseling tussen screams en opvallend heldere, ietwat donkere vocalen maken ‘Born Rotten’ tot een track die de eerste keer misschien de wenkbrauwen zal doen fronsen, maar bij een tweede maal al beter landt.

Op Drowning Regret & Lungs Filled With Water staan in het total elf tracks. In vier van die nummers krijgt Atena gezelschap van een gastmuzikant. Hierdoor doet de groep in ‘Let Them Hang In The Halls’ denken aan Linkin Park welke in is gegaan op de flirt met de metalcore. Het bijzondere klassieke stuk in dat nummer geeft het wel een bijzonder karakter. Muzikaal is het dan wel passend voor de upcoming generation. Het gaat van de hak op de tak en moet wel een keer extra geluisterd worden om qua structuur echt op aarde te komen. Dat maakt deze schijf niet direct een album waar je gelijk inzit.

Atena laat op Drowning Regret & Lungs Filled With Water veel horen, heel veel. Hierdoor verdrinkt de luisteraar soms in de vernieuwingsdrang van deze Noren. Om de plaat beter te begrijpen, moet die een paar keer gedraaid worden. Dan vallen de puzzelstukjes wel in elkaar.  

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén