White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

August Life – The Broken Hourglass EP

In tijden als er wel nieuwe muziek is en nog niet genoeg materiaal om een langspeler uit te brengen, is het goed om een extended play uit te brengen. Deze korte schijf zat blijkbaar ook in de gedachtes van August Life. Via No Dust Records komt dit gezelschap namelijk met The Broken Hourglass EP.

August Life

Deze Nederlandse band laat zich inspireren door onder andere de progressieve metal. Een flinke reeks aan optredens onderbroken doordat de wereld zich zo nodig moest inlaten met corona. Daardoor kon de debuutplaat niet verder live aan de man gebracht worden, waardoor de band actief werd op een ander front.

The Broken Hourglass EP

Op deze nieuwe release van August Life staan zes tracks. De titeltrack van deze schijf is ook de track die dit verhaal mogelijk maakt. ‘The Broken Hourglass’ is namelijk het nieuwe nummer dat in de studio is opgenomen. Hier komen de progressieve metal en power metal op een mooie wijze samen. August Life laat daarmee horen dat men niet per se de bewandelde paden hoeft te volgen om te imponeren.

Naast dat nummer zijn er ook vier tracks die de fans al kennen. ‘Coming Home’, ‘Dead End’, het mooie, slepende ‘Turn Back Time’ en ‘New Eternity’ gelden niet alleen als tracks die live gespeeld zijn; zij stonden ook op New Eternity, wat hun debuutplaat was. Op The Broken Hourglass EP staan puike liveversies van deze songs. Hierdoor slingert August Life het live-gevoel ook de huiskamer in. ‘Nevermore’ was destijds de afsluiter van de langspeler en nu ook van de ep. Echter, nu is de versie wel wat aangepast, waardoor het ook gewoon nog interessant is voor metalheads die New Eternity thuis hebben liggen.

Ondanks dat de wereld even wat anders vormgegeven wordt en menig metalhead zich afvraagt of sommige bands nog ‘leven’, laat August Life met The Broken Hourglass EP horen dat zij meer dan leven. Laat de titeltrack een voorbode zijn op nog meer moois vanuit hun kant.

August LIfe - The Broken Hourglass EP

Tracklist The Broken Hourglass EP

  1. The Broken Hourglass
  2. Coming Home (live)
  3. Dead End (live)
  4. Turn Back Time (live)
  5. New Eternity (live)
  6. Nevermore

August Life online

Website
Facebook

No Dust Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén