White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Band Of Spice – By The Corner Of Tomorrow

Misschien is het even goed nadenken, maar de naam ‘Spice’ moet al muziekliefhebber wel ergens van gekend worden. Het betreft het geen referentie aan de fameuze meidengroep uit het Verenigd Koninkrijk of aan de bands die simpelweg Spice heten. Dit is Band Of Spice uit Zweden en die groep komt via Scarlet Records met By The Corner Of Tomorrow.

Band Of Spice

Deze band is de die van Spice. Hier betreft het de eerste zanger en bassist van Spiritual Beggars. Kortom, hij was de stem op de platen Spiritual Beggars tot en met Ad Astra. Sinds 2010 heeft hij Band Of Spice, welke inmiddels in het totaal uit drie leden bestaat. In het verleden is ook nog als kwartet geacteerd.

By The Corner Of Tomorrow

Deze nieuwe langspeler van Band Of Spice telt acht tracks. Vier daarvan duren meer dan vijf minuten, terwijl ‘Tehom’ de anderhalve minuut niet haalt. Dat nummer is echter ook een intro op ‘The Sharp Edge’. Muzikaal bevindt Band Of Spice zich naar eigen zeggen in de hoe waar Black Sabbath’s Heaven & Hell Ozzy Osbourne’s Blizzard of Ozz  elkaar kruisen.

Dat is niet eens zo’n slechte vergelijking van Spice zelf. Misschien kan het aangevuld worden dat de stem soms ook doet denken aan Metallica. Opener ‘The Fading Spot’ en het daarop volgende ‘Call Out Your Name’ laten horen dat de stevige rock goed in de vingers zit. Daar tegenover staat dat ‘By The Corner Of Tomorrow’ laat horen dat Band Of Spice het ook meer ingetogen overtuigend weet te brengen. Dat laatste geldt ook voor ‘Reglutina’. In die track komt zowel de rust als power samen.

De Zweedse rockers van Band Of Spice heeft onder leiding van Spice zelf met By The Corner Of Tomorrow een sterk rockende plaat op de planken gebracht. Dit drietal weet de heavy rock in de puurste vorm aan de man te brengen.

Band Of Spice - By The Corner Of Tomorrow

Tracklist By The Corner Of Tomorrow

The Fading Spot 5:35
Call Out Your Name 5:48
Tehom 1:24
The Sharp Edge 4:19
By The Corner Of Tomorrow 4:00
Midnight Blood 5:53
Reglutina 5:38
Cold Flames 4:54
Rewind The Wind 4:15

Band of Spice online

Facebook

Scarlet Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén