White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin

Leestijd: 2 minuten

De muziek van Led Zeppelin geldt als grote inspiratie voor vele muzikanten, beginnend of professioneel. Wat Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones en John Bonham deden, is ongeëvenaard gebleven. Ook Beth Hart is door deze heren geïnspireerd en dat wilt ze laten weten ook. Via Provogue heeft Bath Hart daarom de langspeler A Tribute To Led Zeppelin uitgebracht.

Beth Hart

De Amerikaanse Beth Hart kent een leven met ups en downs. Muziek is de factor die haar juist altijd kracht gaf. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van de hit ‘Leave The Light On’, maar ook de samenwerkingen met Joe Bonamassa hebben haar vele lovende kritieken opgeleverd. Haar pure live optredens doen de rest.

A Tribute To Led Zeppelin

In negen tracks laat Beth Hart op A Tribute To Led Zeppelin haar liefde voor de Britse band blijken. ‘Whole Lotta Love’, waarmee de plaat opent, en het iconische ‘Stairway To Heaven’, zijn tracks die iedereen kent. Beth Hart laat met haar band deze tracks dan ook echt wel in hun waarde. Beter dan het origineel kan hier ook niet, maar de eigen touche die ze middels haar intense stem meegeeft, zorgt wel voor een mooie karakter.

‘Kashmir’, welke ook echt wel bekend moet zijn bij het wereldwijde publiek, kent naast de sterke orkestrale partijen ook een zeer geëmotioneerde stem. Dat is Beth Hart op haar best. ‘Black Dog’ en ‘Good Times Bad Times’ passen ook perfect in het rijtje waarin Beth Hart de klassiekers op een mooie wijze in de spotlight zet.

Medleys

In twee tracks op A Tribute To Led Zeppelin zijn medleys. ‘Dancing Days’ wordt samengetrokken met ‘When The Levee Breaks’, terwijl ‘No Quarter’ met ‘Baby I’m Gonna Leave You’ samen een track vormen. Op deze manier schenkt Hart op een verrassende wijze nog meer tracks aandacht.

Beth Hart zet middels A Tribute To Led Zeppelin niet alleen de aangehaalde band perfect in het zonnetje; ook zijzelf weet zich erg goed in de spotlight te plaatsen. Weinig artiesten kunnen zo’n iconische band namelijk zo sterk en toch ook zo eigen wegzetten.

Beth Hart - A Tribute To Led Zeppelin

Tracklist A Tribute To Led Zeppelin

  1. Whole Lotta Love 5:55
  2. Kashmir 8:15
  3. Stairway To Heaven 7:54
  4. The Crunge 3:20
  5. Dancing- Levee 7:17
  6. Black Dog 4:48
  7. No Quarter Babe 7:12
  8. Good Times Bad Times 2:49
  9. The Rain Song 7:53

Beth Hart online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Provogue Records online

Website (Mascot Label Group)
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén