White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blaudzun – Lonely City Exit Wounds

Leestijd: 2 minuten

Blaudzun is de achternaam van twee Deense wielrenners (vader en zoon), die met hun races tegen de klok en het grote dagkoerswerk landelijk in twee verschillende decennia piekten. Het is ook de artiestennaam van Johannes Sigmund (1974), gedreven popmuzikant uit Arnhem. Johannes is een wielrenliefhebber, hij schreef o.a. de muziek voor de film ‘Ventoux’ en maakte een fraaie documentaire over het metier, ‘Il Lombardia’.

Maar de muzikant in hem staat garant voor behoorlijk succesrijk, muzikaal genieten. Zijn nieuwe schijf ‘Lonely city exit wounds ‘ komt 21 januari uit op het V2-label en Blaudzun heeft ook een drielanden(NL, D, B)- tournee gepland om zijn muziek op de podia aan het publiek te laten horen/zien.

Lonely City Exit Wounds is de opvolger van  ‘Up‘, het laatste deel van zijn Jupiter-trilogie. De plaat start (en eindigt) met breekbare zang, ondersteund door een mooi palet van atmosferische, grootse klanken. Blaudzun’s arrangementen zijn verzorgd, hij besteedt veel aandacht aan de barokke en ‘kerktoonladder-thema ‘achtergrond’, soms pontificaal, soms licht-akoestisch (o.a. in ‘save me’ en in ‘dontfuckitup’). Zijn overgangen van de falsetstem naar zijn natuurlijke stem passen hier goed bij.  Verder zijn invloeden van Britse popgiganten en het muzikale erfgoed van Cool Brittanica (Radiohead, Beatles) in de popsongs ‘closer‘, ‘running to me ‘ goed te horen, terwijl ‘end times kissing in the dark ‘ wel wat invloeden van R.EM. kent.

Na twaalf nummers is deze nieuwe Blaudzun klaar: Een fijne zit voor de liefhebber van mooie, atmosferische en gevarieerde popmuziek! Kortom Blaudzun schotelt met Lonely City Exit Wounds weer een mooie plaat voor.

Blaudzun-Lonely-City-Exit-Wounds

Blaudzun online

Website
Twitter
Facebook

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Manfred W.
Laatste berichten van Manfred W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén