White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blood Red Shoes – Ghosts On Tape

Leestijd: 2 minuten

Laura-Mary Carter en Steve Ansell vormen al jaren een van de meest bewierookte duo’s in de rockmuziek sinds The White Stripes. Deze Britten weten keer op keer vriend en vijand te verrassen middels de sound die zij als tweetal weten weg te zetten. De nieuwe plaat schept dan ook wederom hoge verwachtingen. Via Velveteen Records komt Blood Red Shoes met Ghosts On Tape.

Blood Red Shoes

Het was in 2004 toen Blood Red Shoes geboren werd. De uit Brighton afkomstige band bracht vervolgens in 2008 de eerste langspeler uit. Die was genaamd Box Of Secrets. Die plaat bracht Blood Red Shoes onder andere op prestigieuze festivals als Glastonbury, Reading en in ons eigen land op Lowlands.

Ghosts On Tape

Inmiddels is het duo alweer toe aan hun zesde langspeler. Die is opgenomen in 2020, nog voordat men aan de ep van afgelopen week werkte. Tevens moet beseft worden dat alle titels door Blood Red Shoes op Ghosts On Tape in kapitalen geschreven zijn. Dus als dit geconstateerd wordt hier, dan is dat niet om schreeuwerig over te komen, maar gewoon omdat het zo is.

‘COMPLY’ mag de plaat openen. Middels pianospel en de wat donkere vocalen van Ansell bouwt Blood Red Shoes gestaag op en weet deze de sferen goed weg te zetten. Als vervolgens ‘MORBID FASCINATION’ aan de beurt is, zit de luisteraar er goed klaar voor. Die track, welke ook als single uitgekomen is, geeft Carter de kans om haar stem in de spotlight te zetten. Die afwisseling tussen Carter en Ansell geeft de sound ook veel glans.

Verbindend

Blood Red Shoes lijkt op Ghosts On Tape ook als verbindende factor op te treden tussen de post-punk, grunge en de hedendaagse indie. ‘GIVE UP’ mag dan openen alsof men in de jaren ’80 in een rokerige kroeg de punk bestijgt, om vervolgens de dans aan te gaan met onder andere Tame Impale.

Van de dertien tracks op Ghosts On Tape zijn er drie welke als interlude gelden. Die staan op hun beurt allemaal in kleine letters genoteerd waarbij men het geheel ook nog tussen haakjes geplaatst heeft. Deze tracks zijn verbindende elementen tussen wat is geweest en wat komen gaat. Misschien moet deze gehele plaat ook zo gezien worden.

Blood Red Shoes heeft met Ghosts On Tape wederom een zeer indrukwekkend staaltje muziek op de plank gebracht. Misschien is het minder rauw en grungy als ooit geweest, maar deze plaat onderstreept de grootsheid van dit duo qua muziek en qua ontwikkeling.

GHOSTS_ON_TAPE_PACKSHOT

Tracklist Ghosts On Tape

1.   COMPLY 
2.   MORBID FASCINATION 
3.   MURDER ME 
4.   (i’ve been watching you) 
5.   GIVE UP 
6.   SUCKER 
7.   BEGGING 
8.   (you claim to understand) 
9.   I AM NOT YOU 
10. DIG A HOLE 
11. I LOSE WHATEVER I OWN 
12. (what have you been waiting for?) 
13. FOUR TWO SEVEN 

Blood Red Shoes online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

Velveteen Records online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén